Westwood: „Ducesa Catherine să îşi cumpere mai puţine haine!”

Westwood: „Ducesa Catherine să îşi cumpere mai puţine haine!”

O creatoare de modă britanică i-a cerut ducesei Catherine, soţia prinţului William, să nu îşi cumpere prea multe haine, pentru a proteja astfel mediul înconjurător.

Cu puţin timp înainte de prezentarea de modă organizată de cel de-al doilea brand al ei, Red Label, la Săptămâna Modei de la Londra, excentrica şi celebra creatoare de modă britanică Vivienne Westwood (foto) a fost întrebată de reprezentanţii presei în legătură cu sfaturile pe care ar dori să le ofere ducesei Catherine, care a devenit o figură importantă în universul modei.

Nu am niciun sfat să îi dau, poate doar acesta: cred că ar fi bine să îşi poarte hainele de mai multe ori, pentru că acest lucru este benefic pentru mediul înconjurător şi ea ar transmite astfel un mesaj foarte bun„, a declarat creatoarea în vârstă de 71 de ani.

Dacă tot depui atât de multe eforturi pentru a găsi o ţinută care îţi place, atunci ar fi mai bine să o porţi pentru o vreme„, a continuat Vivienne Westwood, care a distribuit invitaţilor prezenţi la show-ul ei de modă o „Cartă a revoluţiei climatice„, îndemnând publicul „să cumpere mai puţin, să îşi aleagă hainele cu atenţie şi să le poarte mai mult timp„.

Vreau să spun că nu aveţi nevoie de o ţinută roşie într-o zi şi de o alta aproape identică, albastră, a doua zi„, a adăugat Westwood, care a purtat, duminică seară, unul dintre tricourile pe care le comercializează pentru a-l sprijini pe fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange.

Vivienne Westwood şi-a prezentat colecţia în cadrul unui show de modă ce a fost organizat la galeria de artă contemporană Saatchi Gallery din Londra.

Vivienne Westwood s-a născut pe 8 aprilie 1941 şi este considerată una dintre cele mai originale creatoare de modă din Marea Britanie, find renumită pentru includerea în haute couture a multor elemente preluate din stilurile modern punk şi new wave.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*