Venera Arapu a învățat meserie de la McQueen

Venera Arapu a învățat meserie de la McQueen

Venera Arapu a absolvit Facultatea de Modă din Bucureşti în 1996, apoi a continuat studiile la ESMOD, Paris, unde a şi locuit timp de 12 ani.

Acolo a beneficiat de un stagiu de pregătire la Givenchy în perioada în care designerul casei era Alexander McQueen, iar în 1997 a fost primul designer român care a prezentat o colecţie în cadrul Săptămânii Modei de la Paris. În tot acest timp, fabrica ei de textile din Bucureşti producea atât pentru brandul propriu, cât şi în sistem lohn pentru clienţi din străinătate, dintre care cel mai cunoscut este Versace.

În perioada în care viaţa ei se împărţea între Paris şi Bucureşti, Venera a atins cu bagheta ei magică şi localuri extrem de cunoscute în Bucureşti precum Gaia, French Bakery, Balthazar şi  propriul ei restaurant, Market 8.

În 2010 a început să predea cursuri de modă şi business la Universitatea de Arte din Bucureşti, la secţia de design vestimentar. După un an în care şi-a dat seama că studenţii nu au aproape niciun contact cu industria, Venera a decis să pună bazele Asociaţiei pentru Creaţie Vestimentară Românească. Cu alte cuvinte, a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Arte prin care studenţii să facă stagii de practică în atelierul şi în fabrica ei.  Acesta a fost momentul premergător lansării brand-ului VITRINA. Creaţiile realizate de studenţi pentru noul brand pot fi cumpărate din boutique-ul pe care Venera l-a deschis în octombrie 2011, în zona Floreasca.

„Sunt născută în Ploiești – părinții mei sunt basarabeni, refugiați – și am locuit acolo până la 8 ani, după care m-am mutat în București”, spune Venera.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Pantofi din piele tatuată, ultima fiță | FashionTV Romania

  2. Alexander McQueen intenţiona să se sinucidă pe podium - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*