Touch of Glory, by Andree Salon, la BFW 2013

Touch of Glory, by Andree Salon, la BFW 2013

Maiestuoasa regină Elizabeth I primește, peste secole, un omagiu adus prin colecția „Touch of Glory”, semnată de casa Andree Salon.

Noblețe, eleganță imperială, rafinament trăit până la extrem și o grație pusă în lumină de mătase și bijuterii extravagante, constituie atributele unanim acceptate pentru a defini personalitatea unei femei-simbol al cărei stil vestimentar inconfundabil a lăsat ecouri ce depășesc bariera timpului.

Era elisabethană reprezintă un etern subiect de fascinație pentru creatorii de frumos care ridică moda la rangul de artă, fiind nu doar o epocă de explorare și expansiune ci însuși apogeul Renașterii engleze. Recunoscută ca reper estetic al vremii sale, la care se raportează și contemporaneitatea, regina Angliei și-a pregătit cu atenție imaginea pentru consumul marilor case imperiale rivale în epocă. S-a remarcat prin acea „tenue” somptuoasă, de un lux orbitor și totodată ieșit din tiparul clasic.

Colecția „Touch of Glory” conturează tabloul unei perioade istorice unice, construite pe brocart, mătase, dantelă și perle. Creațiile casei A.S. aduc în lumină detalii vestimentare renascentiste, pe care le reinventează. Elemente emblematice ale erei de aur a Regatului sunt reinterpretate în maniera modernă. Viziunea designerului pastrează acel autentic aer aristocratic care a unicizat imaginea reginei Elizabeth dar lasă o amprentă de originalitate asupra fiecărei creații în parte.

Trene spectaculoase, broderie manuală, atingerea fină a jaquartului și rafinata dantelă Chantilly încheie povestea unei colecții prin care simbolul Angliei pășește peste secole cu grație divină.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*