Țiganii, sursă de inspirație pentru Jean Paul Gaultier

Țiganii, sursă de inspirație pentru Jean Paul Gaultier

În timp ce francezii trimiteau acasă, în țările lor de origine, țiganii stabiliți prin suburbiile Parisului, Jean Paul Gaultier, a profitat de acest scandal pentru a crea o colecție inspirată din cultura țiganilor din India, mai précis din a locuitorilor regiunii Rajasthan.

Și culmea, a prezentat-o chiar la Paris Fashion Week! În culise, Gaultier a recunoscut că nu este pentru prima oară când a fost influențat de India, dar de data aceasta a evocat țiganii, referindu-se ca la un popor migrator ale cărui legături ancestrale ajung, normal, în India. „E strălucitor, sunt de-a dreptul incredibile pe care le vezi în Rajasthan, India e superbă„!, a declarant celebrul designer, după care a continuat: „Colecția mea te trimite cu gândul la cultura țiganilor”. „It’s more like couture Gypsies„, a punctate Gaultier.

Potrivit Wikipedia, „țigani” este denumirea dată în Europa centrală și de est unei populații nomade care își spune rroma sau sinti, și care provine din nordul Indiei. fiind vorbitoare a unor dialecte neo-indiene, cunoscute mai ales ca limba rromani, romani sau rromanes. În vestul Europei această etnie este cunoscută sub numele gitani, gipsies, zingari, boemieni, manuși, ieniși etc.

 

Sursa: Style.com

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook