Silvia Terziu, de la Marc Jacobs la Hohan

Silvia Terziu, de la Marc Jacobs la Hohan

Încă un designer român se remarcă la Paris. Timişoreanca Silvia Terziu a avut şansa de a lucra alături de faimosul Marc Jacobs.

Silvia Terziu s-a născut în Timişoara, iar în cazul ei, pasiunea pentru modă a început la vârsta de 11 ani, când a început să frecventeze cursurile Liceului de Arte Plastice din Timişoara. Timpul a trecut, iar românca noastră a absolvit Universitatea Internaţională de Moda Esmod din Paris. Creaţiile sale au apărut în publicatii precum: Marie Claire, France 2 sau Le Figaro. Silvia a fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes şi a avut şansa de a lucra alături de faimosul Marc Jacobs pentru Louis Vuitton.

De-a lungul timpului am locuit în diferite tari, ca Germania sau Italia, perioadă în care eram foarte decisă să încep cursurile unei şcoli renumite din Milano. Între timp, am ajuns să locuiesc la Paris şi am început cursurile celei mai vechi şcoli de modă şi haute-couture din Franţa”, spune Silvia.

Silvia Terziu a reuşit o premieră pentru moda românească de avangardă: una dintre piesele sale vestimentare a fost expusa la Muzeul Poştei Franceze din Paris, succesul repurtat determinând conducerea instituţiei să extindă această expoziţie în întreaga Franţa.

Sunt o fire foarte curioasă şi caut mereu să fiu informată cu tot ce e nou în acest domeniu. Mă interesează ultimele tendinţe în domeniul materialelor textile (mătase, voal de mătase, materiale suprapuse) şi progresele tehnologice (led, imprimeurile de ultimă generaţie cu laser, decupajul materialelor cu laser)”, spune Silva.

Designeri preferaţi

Un designer pe care îl admir este Elie Saab, un couturier care a îmbrăcat cele mai multe staruri la decernarea Oscarului. Stilul creaţiilor sale, rochiile vaporoase şi elegante de seară, diferitele aplicaţii Swarovski sau broderiile utilizate şi calitatea ţesăturilor folosite sunt elemente care mă fac să cred că acest designer este şi va rămâne de-a lungul timpului prezent în această industrie a modei. Un designer care, de asemenea, îmi place mult, este Maria Lucia Hohan. Îmi place stilul ei simplu, îmi plac ţinutele sale vaporoase, pline de eleganţă”, mai spune creatoarea de modă.

Calitate, design, preţ

Cele trei elemente sunt interdependente si obligatorii, iar designerul Silvia Terziu a găsit soluţia perfectă. “Factorii care contează pentru mine sunt calitatea, design-ul şi preţul. Îmi aleg materialele cu multă grijă, din Italia, Franţa sau Japonia. Este foarte important să te simţi în largul tău în orice moment al zilei. Costurile joaca un rol important şi de aceea am ales să am atelierul în România, unde mâna de lucru este foarte apreciată peste hotare datorită istoriei României în domeniul textil. Astfel pot să asigur un bun raport de calitate-preţ”, mai spune ea.

Cine e femeia care-i poartă creaţiile?

Femeia pe care o îmbracă Silvia Terziu nu are vâstă, de aceea femeia Silvia Terziu este cu sau fără forme. “Ajungând să observ îndeaproape designeri ca Stephane Rolland sau Marc Jacobs, cu care am avut ocazia să lucrez pentru Louis Vuitton, sunt încântată să forţez limitele între sexy şi glamour, disimulată şi sexy, eleganţa fără vulgaritate, fluiditate timidă, transparenţă în aparenta”, declara creatoarea româncă.

Sursa: Unica

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Silvia Terziu - preambul la BFW 2013 - FashionTV Romania

  2. "Fluidity", cea mai nouă colecție a Silviei Terziu | FashionTV Romania

  3. Renaissance by Silvia Terziu - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*