Rochii inspirate de Vermeer în colecţia Valentino

Rochii inspirate de Vermeer în colecţia Valentino

Rochii din mătase, taioare pastel cu gulere şcolăreşti şi coafuri împletite, aşa s-ar putea descrie colecţia pentru toamnă/iarnă 2013, semnată de casa de modă Valentino, relatează publicaţia britanică „Daily Mail“.

Podiumul parizian a asistat la o revoluţie feminină inspirată din picturile olandezului Johannes Vermeer.

Tabloul „Femeia cu cercel de perlă“ a reprezentat sursa de inspiraţie pentru designerii brandului italian, Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli.

Maeştrii croielilor, cei doi au pus în scenă un spectacol inedit, o povestă de basm modernă în care manechinele au defilat, rând pe rând, în ţinute regale inspirate de aerul şi istoria Flandrei.

Este o colecţie pentru femei şi momente diferite“, a caracterizat Piccioli linia vestimentară expusă la Săptămâna Modei de la Paris.

Am urmărit cu atenţie toate detalii schiţate de maestrul Vermeer şi am încercat să le reinterpretăm într-o manieră modernă“, a mărturisit artistul de make-up Pat McGrath, care a folosit umbrele şi nuanţele sobre atunci când a realizat machiajul manechinelor.

Am utilizat farduri gri, mascara de culoare maro şi am insistat asupra sprâncenelor bine definite“, a explicat McGrath pentru revista „Vogue“.

Simţul realităţii şi naturaleţea au fost regăsite şi în coafurile simple şi rigide ale manechinelor. „Femeia Valentino are o puritate şi o inocenţă armonizate cu un stil aparte“, a spus stilistul de păr Guido Palau, amintind jurnaliştilor de influenţele preluate din opera olandezului Vermeer. „Coafurile sunt aproape monahale“, a concluzionat acesta.

Look-ul şcolăresc a fost completat de broderiile din dantelă, mânecile largi şi manşetele bine definite ale cămăşilor în nuanţe bleumarin, negru şi gri. Cu aceeaşi nonşalanţă şi fineţe regală, modelele au defilat la finalul show-ului în rochii cu imprimeuri brodate manual. Rezultatul? O paradă dedicată artei şi regalităţii cu un puternic aer contemporan.

 

Sursa: adevărul

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Trend: Roșul. O eternă pasiune - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*