Rochii de basm, ţesute cu aur şi argint

Rochii de basm, ţesute cu aur şi argint

Precizie geometrică şi croieli drepte, rochii cu aplicaţii din aur şi piese vestimentare din şifon – acestea sunt atributele celei mai spectaculoase colecţii expuse la Săptămâna Modei de la Londra.

Cei care şi-au cumpărat un bilet la show-ul lui Julien Macdonald n-au avut regrete, notează editorii publicaţiei „Daily Mail“, citați de adevărul. Spectacolul cu aer oriental, regizat pas cu pas de creatorul britanic, a primit calificativul „fabulos“ din partea specialiştilor de modă.

Eleganţa şi rafinamentul ţinutelor „au pulsat“ alături de nuanţele reci şi dantelele fine. Iar rochiile cu inserţii din metale preţioase, aur şi argint, lucrate manual de sute de croitori, combinate cu sandalele din piele, au continuat povestea pe care Macdonald o spune sezon de sezon pasionatelor de modă.

Până şi reprezentantele industriei muzicale au rămas profund impresionate de creaţiile englezului, solista Pixie Lott argumentând că şi-ar dori să îmbrace o ţinută semnată de Julien în următorul ei videoclip.

Laolaltă cu interpreta din Regat, în primele rânduri ale show-ului, s-au aflat şi cântăreaţa Paloma Faith, prezentatoarea Premiilor MTV Laura Whitmore, dar şi designerul Melissa Odabash.

Întrebat de presă ce surse de inspiraţie a folosit în stilizarea colecţiei sale, Julien Macdonald a mărturisit că doza de creativitate „a furat-o“ din Maroc, într-o excursie. „Am fost să serbez ziua unui prieten în oraşul Marrakesh din Maroc şi am rămas profund impresionat de culorile, textilele şi imprimeurile florale regăsite“, a explicat Julien jurnaliştilor. Extravagant şi plin de entuziasm, designerul a precizat că, pe durata excursie din Maroc, a îmbrăcat un caftan ţesut cu fire de aur (veşmânt lung şi larg purtat de domnitori sau boieri în trecut – n.r.).

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*