Prinţesa Lia a României preferă să îmbrace creaţiile Galynei

Prinţesa Lia a României preferă să îmbrace creaţiile Galynei

Invitată de către Majestatea Sa King Fouad II al Egiptului la căsătoria fiului său, ASR Prinţul Said Mohammed Ali Farouk cu ASR Prinţesa Noal bint Daoud ibn Zaher Shah, prințesa Lia  a purtat rochii create de Galyna.

Alteţele Lor Regale Prinţul Paul şi Prinţesa Lia ai României au fost invitaţi de către Majestatea Sa King Fouad II al Egiptului la căsătoria fiului său, ASR Prinţul Said Mohammed Ali Farouk cu ASR Prinţesa Noal bint Daoud ibn Zaher Shah, nepoata Regelui Zaher Shah din Afganistan. Nunta a avut loc în Palatul Ciragan, fosta reşedinţă a ultimilor Sultani Otomani ai Turciei.

Un adevarat ambasador al României, Prinţesa Lia a considerat că un astfel de eveniment, una dintre cele mai importante nunţi regale din ultima perioadă, poate fi un moment prielnic pentru a face lobby pentru România. Prinţesa a purtat rochii create în România de cunoscuta creatoare de modă Galyna. Laudele au fost multe, spre bucuria Alteţelor Lor Regale, iar ca o încununare a admiraţiei faţa de toaletele alese de Prinţesa Lia, aceasta a primit un set de bijuterii numite „Lacrimile lui Allah„, o paralelă şi faţă de numele prinţesei: Lia in biblie însemnând „lacrimi în ochii ei„.

Prinţesa Lia este căsătorita cu Prinţul Paul Philippe din 1995. Nunta lor a avut loc la Mănăstirea Caşin, în prezenţa membrilor Corpului Diplomatic. Cincisprezece ani mai târziu, pe 11 ianuarie 2010 se năştea, la Bucureşti, la Maternitatea Regina Maria, fiul lor, Carol Ferdinand, botezat după numele strămoşilor lui, regii României Ferdinand I şi Carol al II-lea.

Băiatul a fost creştinat în religia ortodoxă pe 22 mai 2010, la Biserica Domniţa Bălaşa, avându-i ca naşi oficiali pe Preşedintele Traian Băsescu şi pe soţia lui, Maria. Naşii onorifici ai copilului au fost Prinţul Moritz von Hessen, Prinţesa Madeleine Bendheim un Steinfurt şi Prinţesa Gabriella de Savoia.

Sursa: Libertatea

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*