Paris Haute Couture, primăvară / vară 2013

Paris Haute Couture, primăvară / vară 2013

Karl Lagerfeld ne-a purtat direct într-o pădure fermecată, populată de creaturi efemere şi magice. Inspirația fiind personajele din operele lui Goethe şi Schiller, revăzute şi interpretate pentru o lume imaginară.

Nelipsit este tweed-ul, tipic casei Chanel, cu care se realizează paltoane, costume deux-piece cu fustă, sau rochii. Accesoriul trend, fiind cizmele înalte, strânse pe picior, cu degetele la vedere. Pentru rochiile de seară, imprimeul cu aranjament floral în 3D, a fost cheia succesului; florile fiind pictate, cusute manual sau realizate cu ajutorul cristalelor şi a penelor. O colecție feminină, romantică, şi totuşi modernă.

Chanel

Atelier Versace tânjeşte după anii ‘70 în care muzica si moda disco, ne încântau. Ținute de zi, purtate noaptea, într-o nouă interpretare, mai îndrăzneață şi strălucitoare. Culorile neon puternice ar putea trece uşor ca vulgare, dacă croiul ținutelor nu ar fi atât de rafinat. Costume tuxedo, inspirate din moda masculină, rochii de flapper girl şi umeri puternic accentuați, gen power dressing, caracterizează colecția casei Versace.

Atelier Versace

Raf Simons creează rochii care amintesc de formele florilor, jucăuşe, fragile şi atât de feminine. Tot ce este ostentativ sau poate fi interpretat ca vulgar fiind eliminat din colecția Dior; simplitatea tronează, creând acea eleganță atimpurie tipică lui Grace Kelly sau Audrey Hepburn. Pantalonii slim cut sunt purtați alături de topuri în peplum cu broderii florale, pentru un look atât de primăvăratic.

Rochiile lui Elie Saab au transformat-o pe Taylor Swift dintr-o adolescentă drăgălaşă într-o divă elegantă, dar ea nu este unica celebritate îndrăgostită de creațiile super feminine ale lui Saab. In show-ul P/V 2013 delicatețea şi fragilitatea par a fi scrise în majuscule. Fiecare creație fiind împodobită cu cristale sau paiete, pentru a accentua ideea de bogăție şi lux rafinat. Jocul dintre fluiditatea materialelor şi rigiditatea corsetelor din partea superioară a corpului, este cheia succesului pentru această casă de modă, iar Saab nu renunță nici în acest sezon la el.

Elie Saab

Giorgio Armani este un înpătimit al călătoriilor exotice, iar Estul îndepărtat şi exotismul Orientului au inspirat deja unele dintre colecțiile sale; pentru acest sezon, întâlnirea dintre Est şi Vest este ceea ce îl atrage. Dacă croiul şi țesăturiile sunt ale Vestului, atunci silueta şi imprimeul utilizat, sunt luate din Est. Pantalonii Capri din satin, accentuează o siluetă feminină şi subțire, în timp ce rochiile plisate îmbracă nuanțe orientale cum ar fi roşul aprins, tipic Chinei.

Giorgio Armani Prive

Giambattista Valli îşi arată aprecierea pentru regatul junglei, iar modelele sale păşesc pe podium în rochii cu imprimeu animalier, de unde nu lipsesc zebra sau tigrul. Agresivitatea imprimeului este calmată prin fluiditatea materialelor alese, sau broderia florală 3D care dă acea nuanță de fragilitate. Putere şi delicatețe, feminin şi masculin, agresiv dar şi calm, o colecție contrastantă dar deosebit de atrăgătoare. (Adina-Laura Achim)

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*