Pantofii lui Mihai Albu, expuși la Muzeul Grassi

Pantofii lui Mihai Albu, expuși la Muzeul Grassi

Două perechi de pantofi create de designerul roman Mihai Albu au fost incluse în expoziţia „Păşind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi”,  la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig.

Expoziţia, care va fi deschisă în perioada 28 martie – 29 septembrie, cuprinde 150 de perechi de pantofi al căror design este semnat de creatori din mai multe ţări, are ca scop să prezinte o incursiune în diferite stiluri şi evoluţia lor, de la piesele arhitecturale până la creaţii îndrăzneţe, care inspiră ironie sau au mesaj social. Astfel, selecţia designerilor a fost una eterogenă, singurul lucru comun fiind pasiunea şi dedicarea pentru pantofi. Mai mult decât atât, creaţiile care vor fi expuse dezvăluie profunzimi culturale şi estetice mai puţin explorate până în prezent.

Dintre creaţiile designerului român Mihai Albu au fost alese două, despre care acesta spune că reflectă ideea expoziţiei, care are o strânsă legătură cu arhitectura. Cele două perechi de pantofi selectate de curatorii expoziţiei de la Leipzig sunt din colecţii lansate de designer în 2010 şi 2011.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Mihai Albu, nervos pe fosta soție: IULIA, ÎNCETEAZĂ! - FashionTV Romania

  2. Interviu cu designerul italian Roberto Cavalli - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*