Noile brățări Jai Dam, prezentate la BFW

Noile brățări Jai Dam, prezentate la BFW

Brățara Jai Dam este purtată, nu numai pentru stil, cât și pentru efectele sale benefice.  Cea mai nouă colecție a fost lansată la Bucharest Fashion Week. 

Printre materialele ce se folosesc în producția brățărilor se regăsesc pietrele de lavă, ruteniul, jadul ,coral, aurul roz, arigintul, onixul sau diamantele. Se pare că numele brățării se trage din limba thai și înseamnă inimă de piatră. Creatorul lor, Pierre Jack Canobbio a auzit această expresie pentru prima dată de la un călugăr, în timpul multelor sale călătorii. La acel moment Pierre Jack, lucra ca designer și bijutier pentru Trust Couture Paris & Metal Precieux.

În urma călătoriilor sale prin Sudul Asiei, acesta a descoperit frumusețea magnetică a unei multitudini de pietre și aliaje, impulsionându-l spre deprinderea tehnicilor de manufacturare și spre arta de a combina astfel de elemente. Aceste pietre prețioase, fiecare inzestrata cu proprietați tamaduitoare l-au inspirat catre creația de bijuterii in care estetica sa fie acompaniata de o funcție energetica. În atelierul designerului fiecare dintre aceste pietre este valorificata prin metale nobile – argint, respectiv aur galben și roz, dar mai ales prin indemanarea artizanala, din care rezulta o armonie intre frumusețea trasata de natura și cea oferita de mana omului. Într-o colecție artistica, actuala și versatila, regasim, astfel, simbolistica unor elemente mistice, precum crucile sau popularele „skulls”, și a unor pietre a caror spiritualitate este susținuta de credințe și legende.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*