New York Fashion Week, toamnă / iarnă 2013 – 2014

New York Fashion Week, toamnă / iarnă 2013 – 2014

Pasionații de modă, consideră NYFW cel mai aşteptat eveniment al anului, motivul fiind nu doar designerii deveniți mai cunoscuți chiar decât celebritățiile pe care le îmbracă, ci şi colecțiile avangardiste, cu o tentă urbană, care impun noile tendințe în materie de modă.


Pentru show-ul toamnă – iarnă 2013-2014, Victoria Beckham, a revenit la rădăcinile sale britanice, prezentând o colecție ce reprezintă o adevărată odă de glorie adusă Londrei. Paleta de culori se mişcă lejer între gri, bej, negru şi un albastru electrizant. Atenția cade pe combinațiile de materiale şi culori, dar şi pe croiul masculin, care aminteşte de tuxedo-look.

Lumea modei a dat verdictul: Rusia este din nou deosebit de trendy! Iar designerul american Ralph Lauren s-a inspirat din garderoba țarinelor de altă dată, interpretându-le stilul într-un mod personal şi deosebit de autentic, adăugând acea notă de chicness american. Romantismul rus este realizat cu ajutorul căciulilor de cazac din blană, purtate împreună cu rochii în care accentul cade pe talia subțire evidențiată puternic. Restul formelor fiind exagerate cu ajutorul volanelor din jurul şoldurilor şi a umerilor evazați, care creeaza o siluetă feminină. Rochii lungi până în pământ, jachete milităreşti ruse şi pasiunea pentru catifea- țesătura reginelor şi a capetelor încoronate- pentru un look de țarină urbană.

Ralph Lauren

Donna Karan a prezentat o colecție senzuală, unde paleta de culori este una restrânsă şi clasică, cu nuanțe de maro, negru, gri şi crem. Jachetele au fost create pe acelaşi parametru ca şi pelerinele, fiind în contrast cu fustele şi rochiile perfect mulate pe forme. Intregul show a lui Karan fiind un joc al contrastelor dintre forme şi țesături.

Donna Karan

Aşa cum ne-a obişnuit, Jason Wu a prezentat o colecție elegantă şi clasică, perfectă pentru doamnele care doresc să fie sofisticate în orice conjunctură. Folosirea mătăsi, catifelei şi a dantelei dau o nuanță sexy ținutelor. Femeia lui Wu este o apariție strălucitoare, care nu cunoaşte vulgaritatea. Superbă rochia midi, roşu- negru purtată de Chanel Iman.

Jason Wu

Badgley Mischka propune o eleganță gen divelor din anii ’40, unde peplumul şi ornamentația în culori aurite, tronează. Imprimeu Aztec, mănuşi înalte şi gulere de blană, pentru acele rochii de tip sirenă, perfecte pentru aparițiile pe covorul roşu.

Badgley Mischka

Showul care a încheiat Săptămâna Modei a fost cel a lui Marc Jacobs, fiind de departe cel mai extravagant şi aşteptat. Pantalonii cu talie înaltă, puloverele croşetate şi fustele drepte clasice, au fost puse în umbră de strălucirea materialelor metalice, deosebit de glamoroase. Fiecare model a păşit pe scenă cu o tunsoare pixie şi un machiaj deosebit de sofisticat, iar blănurile şi rochiile din paiete au accentuat acea nuanță de melancolie glamoroasă a unui timp demult apus. Inspirația pentru această colecție fiind forțele naturii, a căror putere devastatoare a fost simțită de însăşi Marc Jacobs în timpul uraganului Sandy care a paralizat New York-ul în 2012. (Adina-Laura Achim)

Foto: Vogue

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Happy Birthday, Michel Adam! La mulți ani, FashionTV! - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*