Nausica: „Lucrez la o colecţie în culorile mării”

Nausica: „Lucrez la o colecţie în culorile mării”

Nausica Mode a devenit sinonimă cu eleganța și modernismul, privind femeia puternică într-o viziune unică, specială. Extravaganța, rafinamentul, luxul se regăsesc în fiecare design, material, rochie, detalii simple ce îmbracă cel mai bine o femeie sofisticată.

Nausica Mode a pornit la drum în 1999 ca un atelier de creație pentru confecții de damă. Colecțiile se împart în produse de serie și confecții speciale, de la ținute de seară sau cocktail până la rochii de mireasă, toate creații unicat. În centrul atenției casei de modă Nausica se află femeia puternică și sofisticată dar sensibilă și rafinată, rochiile fiind special create pentru a îmbrăca un corp feminin ce degajă senzualitate.

Nausica Mircea lucrează la o colecţie inedită pe care o va prezenta în desfăşurarea evenimentului Bucharest Fashion Week 2013, ne prezintă trendurile sezonului şi ne face o scurtă descriere a fabricii de confecţii din zona Vrancea.

-Care sunt tendinţele în acest sfârşit de an?

Albul şi negrul îşi lasă o amprentă puternică şi rămân nelipsite din colecţiile designerilor în acest sfârşit de an.  Non-culorile nu pot da greş în alegerea unei  ţinute, negrul fiind în topul piramidei, urmat de bleumarin, bleul pudrat, galbenul muştar, verdele mentolat sau griul petrol.
În materie de texturi, revine în atenţia marilor case de modă un model de carouri cunoscut şi sub numele de „houndstooth”, de această dată combinat cu insterţii de tricotaje, ce oferă o nota feminină puternică pieselor vestimentare.

În ceea ce priveşte partea de imprimeuri, se pune accent pe cele florale şi cele de leopard. Această combinaţie preia comanda şi îşi face simţită prezenţa conferind ţinutei  un aer extravagant, colorat şi original. Hainele de blană sunt şi ele reinventate în acest sezon prin texturi şi imprimeuri variate, pline de personalitate, opulenţă şi eleganţă, care dau  valoare oricărui stil.

-Ce ne puteţi spune despre participarea în cadrul Miss Prahova, Miss Sinaia sau Miss World?
Participantele s-au rasfăţat în rochii de seară elegante, în tonuri pastel. Nu am ales să particip cu o colecţie compactă, modelele au fost variate şi alese cu grijă, potrivindu-se perfect cu aspectul şi personalitatea fiecărei concurente.

-Care este piesa vestimentară preferată din Colecţia Reverie 2013?
Făra doar şi poate este rochia albă purtată de Ioana Francia, la ediția din iunie a Bucharest Fashion Week.

-Ce colecţie pregătiţi pentru Bucharest Fashion Week?
Lucrăm cu spor la o colecţie în culorile mării, la fel de elegantă şi feminină precum v-am obişnuit.

-Ce evenimente şi participări implică pentru dumneavoastră acest sfarşit de an?
Aştept cu mare drag începutul lunii decembrie, care îmi deschide agenda cu participarea la Bucharest Fashion Week dar şi pentru o serie de evenimente la fel de spectaculoase în materie de modă și fashion. Pentru noi, luna decembrie se închide într-un foc continuu de prezentări.

-Industria textilă din Vrancea produce un procent zdrobitor de confecţii destinate exportului. Știu că și dumneavoastră aveți o fabrică de confecții…

Așa este. În fabrica noastră avem 300 de angajați. De-a lungul timpului am lucrat cu Zara, French Connection. În special pentru grupul Inditex format din Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho și Massimo Dutti.

-Un sfat pentru cititorii FashionTv Romania?
Cu toţii trebuie să încerce să fie fashion, să înveţe că trebuie să îmbrace ceea ce li se potriveşte, nu neapărat ce este în trend.  România a fost şi va fi întotdeauna o ţara care alternează o explozie de stiluri şi culori.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Just an illusion, by Nausica - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*