Mini fusta-pantaloni, senzaţia anului

Mini fusta-pantaloni, senzaţia anului

Din faţă fustă, din spate pantaloni, doar că în varianta mini, aşa arată piesa care a înnebunit Occidentul pe timpul verii şi care va deveni, cel mai probabil, bestseller în sezonul rece în ţara noastră.

După colanţii care imitau blugii şi platformele ascunse sub teneşi, a venit rândul unui obiect vestimentar care a mai făcut furori la începutul anilor ’90: fusta-pantalon. Doar că, de această dată, a revenit într-o variantă mult mai stilată, fiind o opţiune pentru ţinuta de seara, chiar.

Alături de o pereche de ghete sau pantofi cu toc, în funcţie de preferinţe, un top simplu şi accesorii bine definite, combinaţia aceasta s-a numărat printre preferatele verii. Şi va mai sta printre noi, de vreme ce retailerii tocmai au introdus pe rafturi varianta un pic mai groasă, dar la fel de scurtă, a skort-ului (skirt – fustă şi shorts – pantalani scurţi).

Este preferata nu doar pentru că este uşor de combinat, are o alură elegantă, dar şi modestă, dar şi pentru că salvează de la posibilele întâmplări nefericite. În cazul în care vântul bate prea tare sau coborârea din taxi necesită prea multă elasticitate, fusta-pantalon nu va dezvălui nimic mai mult din ce trebuie.

Fusta-pantalon de la Zara, în moda străzii FOTO: blueisinfashionthisyear.com

Şi, în plus, cele mai multe reviste de modă s-au declarat în favoarea piesei vestimentare.
Poate şi pentru că are un istoric care datează, de fapt, din 1960, când brandul american  Leon Levin a creat această piesă pentru femeile jucătoare de golf. Fusta-pantalon a tot revenit în tendinţe, dar fără un succes răsunător. Până în această vară, când Zara a reintrodus-o ca parte a curentului nouăzecist, alături de tricourile largi, blugii rupţi, pantofii butucănoşi şi cardigane tricotate

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*