Meli Melo a deschis primul magazin în Sofia

Meli Melo a deschis primul magazin în Sofia

Retailerul de bijuterii şi accesorii Meli Melo Paris a inaugurat primul magazin din Bulgaria, în Sofia, în urma unei investiţii de 100.000 de euro.

Potrivit conducerii Meli Melo Paris, firmă înfiinţată în România cu capital francez, decizia extinderii pe piaţa din Bulgaria a fost luată deoarece obiceiurile de consum din această ţară sunt similare celor din România, magazinele de accesorii fiind populare.

Bulgaria este a doua piaţă externă pentru Meli Melo, după Republica Moldova, unde a deschis primul magazin în 2007, la Chişinău.

Magazinul din Bulgaria a fost inaugurat la finele lunii martie şi are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, fiind amplasat în Mall of Sofia. Investiţia în noua unitate a fost de 100.000 de euro, sumă ce include şi stocul iniţial de marfă, urmând a fi amortizată în primul an de funcţionare.

Conform reprezentanţilor companiei, citaţi de mediafax, primul magazin din Bulgaria va atrage aproximativ 3.000 de clienţi pe lună, iar în primul an de la inaugurare va realiza o cifră de afaceri de 350.000 de euro. Pe termen mediu, compania are în vedere deschiderea unui al doilea magazin pe piaţa bulgară.

În ceea ce priveşte colecţiile Meli Melo Paris ce vor fi comercializate în magazinul din Bulgaria, managementul companiei a precizat că vor fi similare celor din România.

Pentru anul în curs, Meli Melo Paris are în plan şi înfiinţarea primului magazin în Rusia, la Moscova.

Decizia de extindere pe această piaţă a venit datorită puterii mari de cumpărare din această ţară, dar şi a deschiderii locuitorilor către branduri de bijuterii şi accesorii de modă„, arată compania.

Pe termen mediu, Meli Melo vizează inaugurarea a trei unităţi pe piaţa rusă.

De asemenea, în următorii 3 – 5 ani, compania vrea să se extindă în Polonia şi Ucraina.

În ceea ce priveşte România, Meli Melo Paris vizează pentru acest an lărgirea reţelei cu trei noi magazine, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

În prezent, compania are o reţea de 41 de magazine şi 3.500 – 4.000 de clienţi lunar.

Pentru anul în curs, Meli Melo mizează pe menţinerea cifrei de afaceri la nivelul celei înregistrate în 2012, de 8,25 milioane euro.

Meli Melo Paris este o companie înfiinţată în 1998, cu capital majoritar francez.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*