Materiale perfecte pentru vara cu temperaturi ridicate

Materiale perfecte pentru vara cu temperaturi ridicate

În sezonul călduros, pe lângă faptul că layerele dispar, hainele se scurtează şi sunt mai colorate, trebuie să te gândeşti că şi materialele au nevoie de o împrospătare.

Gecile din piele, trench-urile, sacourile din catifea sunt treptat înlocuite de rochii vaporoase și ușoare, sau de bluze transparente şi subţiri.

Vara cere să aduci în primele rânduri ale dulapului hainele lejere, răcoroase şi, cel mai important lucru, cât mai naturale pentru a lăsa pielea să respire. Sezonul estival se identifică cu ţesături fine, precum voal sau mătase naturală, însă cele recomandate sunt inul şi bumbacul.
Foarte multe persoane nu verifică eticheta hainelor mult dorite atunci când fac o achiziţie nouă, însă această îndeletnicire ar trebui dobândită treptat şi nu numai pe timpul verii. Pe termen lung, materialele numite mai sus vor rezita alături de tine şi cu toate că este greu să nu le găseşti în combinaţie cu alte elemente sintetice, proporţiile sunt importante.

Pe cât este posibil, evită hainele cu prea mult elastan (fibre elastice şi poliuretan) – acrilul, poliesterul, nailonul, vâscoza (raionul), acetatul şi triacetatul. Bumbacul este textila perfectă deoarece este naturală şi vegetală, caracterizat ca fiind un element versatil, de aceea îl vei găsi în multe combinaţii.

În cazul în care ţi se pare că te-am limitat cu aceste patru materiale, îţi facem cunoştinţă şi cu elementul textil star al acestui sezon: dantela, care poate fi din mătase sau din bumbac. Acest material retro, dar atât de feminin, aplicat pe haine din voal, mătase sau bumbac ar alcătui look-ul perfect pentru vară.

Cu toate că pe timpul verii cânepa, caşmirul şi lâna sunt evitate, acestea, alături de bumbac, in şi mătase sunt textile care ar trebui să alcătuiască garderoba perfectă pentru tot anul. În cazul în care le găseşti în combinaţie – ele se amestecă pentru rezistenţă – cu alte materiale, oamenii de specialitate recomandă să le speli de câteva ori înainte să le îmbraci.

Sursa: ONE

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*