Manichiură de sezon! Ce se poartă în primăvara aceasta

Manichiură de sezon! Ce se poartă în primăvara aceasta

La fel ca părul, şi mâinile pot fi o carte de vizită pentru o persoană. Curate, hidratate, cu o manichiură impecabilă, mâinile sunt dovada că îţi pasă de tine şi de impresia pe care o creezi.

Primăvara aceasta a venit cu noi tendinţe în aspectul şi îngrijirea unghiile. Se poartă culorile metalice, modelele retro, dar şi designul geometric.

În noul sezon primăvară-vara 2014, la modă culorile vii, aprinse, nuanţele pastelate, neon şi metalice. De asemenea, în vogă sunt clasicul natural transparent, dar şi clasicul negru.

În ceea ce priveşte modelele, specialiştii spun că, în acest sezon, se poartă unghiile cu un design creativ, preferatul fiind modelul semilună, care poate fi aplicat atât la baza unghiei, cât şi la vârful acesteia.

Diverse modele retro în buline sau în dungi, efectele de luciu şi «blink» accente metalice, unghiile ombre toate acestea sunt în beauty trend„, ne spun consilierii La Bibliotheque.

De asemenea, aveţi posibilitatea ca, în primăvara şi vara aceasta, să vă jucaţi cu o gamă largă de culori şi nail art. La mare căutare este şi manichiura într-o singură culoare, dar pentru care s-a folosit o ojă care să iasă în evidenţă. De exemplu, albul este ideal pentru a contura forma şi frumuseţea unghiei, acesta potrivindu-se perfect atât pentru o ţinută clasică office, cât şi la o rochie de seară.

În acest sezon, nu ignoraţi ojele mate în diverse nuanţe, care creează efectul vizual a unei picturi, mai ales dacă sunt folisite pentru un design geometric. Dar în trend sunt şi foliile metalice (minx nails), mai spun specialiştii.

Însă unghiile îngrijite nu sunt doar acelea care beneficiază de o manichiură frumoasă, ci este nevoie de un întreg ritual pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii lor.

Astfel, persoanele care au unghiile „moi” pot opta pentru întărirea acestora prin intermediul băilor cu sare, tratament ce trebuie urmat cel puţin 10 zile. De asemenea, consilierii recomandă ca, „după spălarea vaselor – proces pe care ar trebui să îl desfăşiraţi purtând mănuşi nemajere -, să ştergeţi unghiile cu oţet de mere„. Totodată, ar mai trebui să ştiţi că pilirea unghiei se face numai într-o singură direcţie, iar înainte de aplicarea ojei se recomandă să se aplice o bază sau tratament dacă este cazul specific pentru tipul de unghii ( casante, moi).

Zilnic, şi dimineaţa şi seara, mâinile trebuie tratate cu cremă pentru mâini, iar din ritualul de îngrijire a unghiilor ar fi bine să nu lipsească băile cu ulei de migdale şi miere„, spun specialiştii.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Simona
    18/08/2014 at 07:12

    Sezonul acesta se poarta mult culorile pale

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*