Madonna, fashion icon și la 54 de ani

Madonna, fashion icon și la 54 de ani

Madonna a demonstrat încă o dată că este un icon al modei, indiferent de hainele pe care le poartă. Gala Muzeului Metropolitan de Artă din New York a sărbătorit influenţa stilului punk în modă.

Diva, în vârstă de 54 de ani, a acaparat atenţia fotografilor de pe covorul roşu purtând un costum gri, cu ţinte, mănuşi negre din piele, dresuri rupte şi pantofi cu toc înalt, pe care le-a completat cu o perucă neagră, cu breton.

Gala Muzeului Metropolitan de Artă din New York, ce a avut loc luni seară în New York, a adunat cele mai importante vedete ale momentului, aşa cum face în fiecare an. Tema expoziției a fost adoptată de către invitaţi şi reinterpretată în stilul propriu. Miley Cirus a avut o coafură cu ţepi, Anne Hathaway şi-a schimbat culoarea castanie a părului într-o variantă blondă, iar Katy Perry a optat pentru o rochie cu pietre preţioase şi o coroană.

Beyonce, invitata de onoare a evenimentului, a purtat o rochie demnă de Oscar, evitând accentele dark, specifice stilului punk. Kylie Minogue şi Gwen Stefani au adoptat ţinute de cocktail, în timp ce Kim Kardashian a reinterpretat semnificaţia galei punk-couture cu o rochie înflorată, semnat de Ricardo Tisci, deloc flatantă. Jennifer Lopez, în schimb, a mizat pe o rochie mulată de tip animal print.

Sarah Jessica Parker a mizat pe efectul unei rochii din tartan, semnată de Giles Deacon, şi o pălărie purtată de-a lungul capului, de la Philip Treacy, demonstrând încă o dată că locul său în modă nu este transferabil. De altfel, cele mai reuşite ţinute ale serii, pentru că au fost şi exemple de eşecuri vestimentare în valoare de sute de mii de euro, au aparţinut celor care lucrează direct în industria modei. Modelul Miranda Kerr a atras privirile tuturor cu o rochie simplă neagră, care îi dezvgolea abdomenul şi umerii, semnată Michael Kors, şi un plic Christian  Louboutin. De altfel, abdomenul superior se poartă iar la vedere, iar covorul roşu din New York a avut parte de aseară de privelişti oferite şi de Emma Watson, Olivia Wilde, Nicky Minaj şi Gwen Stefani.

Acriţa Carey Mulligan a optat pentru o rochie Balenciaga, accesorizată cu bijuterii Tiffany & Co, care a alăturat-o vedetelor care nu dau greş niciodată când vine vorba de apariţiile publice.

Iar cine a vrut să şocheze, a reuşit cu siguranţă. Actriţele Ginnifer Goodwin şi January Jones au optat pentru un machiaj strident, ieşit din comun, în care accentua mai mult spiritul ludic decât trăsăturile feţei. Actriţa Lily Collins, la rândul ei, şi-a supus sprâncenele noului trend „stufos” lansat de Cara Delevingne, dar şi temei punk a evenimentului. Rezultatul nu a reuşit, însă, să mulţumească multe dintre privirile sceptice ale editorilor de modă.

Gala de luni seară a anunţat expoziţia „Punk: Chaos to Couture“ de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York, care-şi deschide uşile de pe 9 mai până pe 14 august. Expoziţia cuprinde 100 de stiluri punk, de la jumătatea anilor ’70, când Vivienne Westwood şi iubitul ei de atunci, Malcolm McLaren, maganerul trupei Sex Pistols, şi-au deschis magazin în Londra, până la hainele semnate de Alexander McQueen, Helmut Lang, Miuccia Prada şi John Galliano.

Sursa: Adevărul

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*