Louis Vuitton, acuzat că promovează prostituţia

Louis Vuitton, acuzat că promovează prostituţia

Filmul de promovare a Louis Vuitton, în care Georgia May Jagger şi Cara Delevingne joacă rolul unor prostituate de lux, a declanşat un val de proteste.

Sexul şi celebritatea vând orice, susţin experţii de marketing care ştiu că nudul incită şi suscită mintea umană. După acelaşi motto s-a ghidat şi Katie Grand, redactorul-şef al publicaţiei „Love Magazine“, care şi-a jucat cartea, fără ezitări şi temeri, convingându-le pe două dintre cel mai bine cotate manechine să se dezbrace de inhibiţii pentru Louis Vuitton.

Cunoscută pentru colaborările anterioare cu brandul parizian şi cu Marc Jacobs, Grand coordonează show-urile din cadrul Săptămânii de Modă de la Paris şi stilizează detaliile prezentărilor cu rigurozitatea unui matematician. Plină de ingeniozitate şi cu un ghid al comerciantului deştept în geantă, Katie Grand l-a angajat pe regizorul James Lima pentru a realiza un scurtmetraj înaintea debutului colecţiilor destinate sezonului rece din 2013. Cara Delevingne, Georgia May Jagger, Fontana Isabeli şi Campbell Edie au fost filmate în timp ce defilau pe străzile Parisului în lenjerie intimă şi pantofi cu toc stiletto.

Controversatul videoclip a fost criticat şi catalogat drept „o reprezentare şocantă a femeilor“ de către Dominique Attias, o avocată de top care a semnat o petiţie ce acuză brandul Louis Vuitton că a devalorizat imaginea femeii, informează adevărul. „Filmul a transformat corpul femeii într-o jucărie şi a prezentat prostituţia ca pe un joc“, crede Attias, conştientă fiind de modul în care tinerele fete vor perecepe şi asimila mesajul spotului publicitar.

Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii oficiali ai casei de modă pariziene au spus că reclama a fost creată şi regizată sub tutela publicaţiei „Love Magazine“ şi că echipa lui Katie Grand nu a putut fi contactată pentru detalii.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook