Juan Carlos Gordillo: Prezentarile pot cladi sau distruge un brand

Juan Carlos Gordillo: Prezentarile pot cladi sau distruge un brand

Una din plăcutele surprize de la MQ Vienna Fashion Week 2015 a fost designerul Juan Carlos Gordillo din Guatemala. Cu o colecţie bazată pe relaţia dintre Spania colonială şi America Latină, Juan Carlos reuşeşte să transpună atmosfera exotică şi senzuală a Lumii Noi direct pe pasarela Austriei.


În continuare va prezentăm un interviu cu Juan Carlos.
De ce ai ales profesia de designer de modă?
J.C.: Dintodeauna am avut o fire visătoare şi am fost cu adevărat pasionat de fiecare interpretare a frumosului, aşa că designul mi s-a părut opţiunea cea mai interesantă. În opinia mea, designul vestimentar este o exprimare artistică desăvârşită deoarece reuşeşte să încorporeze perfect irealul în real, alimentând sufletul şi inima cu o estetică sublimă.

Care parte a meseriei tale de pasionează în mod deosebit?
J.C.: Ador momentul în care prezint colecţia în faţa publicului şi văd impactul viziunii mele asupra clientului.

Care sunt trendurile momentului şi cele ale viitorului în designul vestimentar?
J.C.: Nu pot să zic că urmăresc sau că mă pasionează trendurile. Creaţiile mele sunt clasice şi nu de sezon, deci prefer să interacţionez cu un public care doreşte să depăşească canoanele comerciale impuse de societate.

Care este clientul ideal în viziunea Juan Carlos Gordillo?

J.C.: Ţinta mea este femeia modernă şi puternică, care nu se sfieşte de o abordare mai curajoasă în modă, fiind în acelaşi timp şi pasionată de artă.

Ce te inspiră în munca ta?
J.C.: Sunt originar din Guatemala şi ţara mea se confruntă cu anumite turbulenţe de ordin politic şi economic. Zilnic, ştirile naţionale prezintă câte o actualitate terifiantă, dar prin muncă, eu încerc să arăt lumii că întodeauna există speranţă şi ceva pozitiv poate să se ivească atâta timp cât îţi urmezi visul cu perseverenţă.

Şi care a fost sursa de inspiraţie pentru această colecţie?
J.C.: Prin această colecţie, am dorit să mă concentrez asupra legăturii longevive dintre Spania colonială şi America Latină. Acestă legătură m-a fascinat, iar din fascinaţia iniţială au prins viaţă primele desene. În final, colecţia prezintă impactul social pe care îl are Spania asupra Americii Latine.

Cum ai selecţionat ţesăturile folosite?
J.C.: Prioritatea mea a fost să încurajez economia locală, deci am folosit majoritar ţesături din Guatemala. Materialele folosite în această colecţie sunt în proporţie de 80% din Guatemala, dar am prioritizat şi reciclarea sau reutilizarea altora. Cred în viitorul sustenabil al modei şi în faptul că produsele mele satisfac două cerinţe esenţiale: sunt convenabile atât pentru client cât şi pentru buzunarul lui.

Dacă tot a venit vorba de eco-fashion, poţi elebora puţin ideea? Care este impactul ei asupra designului tău?
J.C.: Aşa cum am mai menţionat, eu cred în moda care te face să te simţi minunat pentru că faci ceva bun, ajuţi societatea. Noi designerii, avem o responsabilitate nu doar faţă de clienţii fideli ci şi faţă de un public mai larg; avem puterea de a-i influenţa şi de a le modela convingerile. Designerii trebuie să folosească această putere cu înţelepciune. Trebuie să dorim să inspirăm, fără să ignorăm problemele de ordin social.

Care sunt planurile tale de viitor?
J.C.: Prioritatea mea este să devin un designer recunoscut pe plan internaţional. Îmi folosesc toate resursele şi întregul arsenal pentru a atinge acest scop.

Ai putea să elaborezi puţin ideea de prezentare de modă? Cât de importantă o consideri pentru comunicarea mesajului?
J.C.: Prezentările de modă sunt o platformă importantă pentru a expune nu doar ideile ci şi arta. Datorită etalării în faţa unui public mai vast şi mai diversificat, ele dobândesc capacitatea de a clădi sau de a distruge un brand. (Adina Laura Achim)

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*