John Galliano şi-a reluat cariera, după aproape doi ani de absenţă

John Galliano şi-a reluat cariera, după aproape doi ani de absenţă

John Galliano, designerul care în martie 2011 a fost concediat din funcţia de director de creaţie al casei Dior, a revenit cu o prezentare, în cadrul Săptămânei Modei de la New York.

Designerul britanic a fost concediat de la Dior, în urma unui scandal cu implicaţii antisemite.   Înainte de prezentarea de la New York, Galliano a locuit, timp de trei săptămâni, în studioul newyorkez al designerului Oscar de la Renta.  „John şi cu mine ne cunoştem de mulţi ani şi eu sunt un mare admirator al talentului său. A muncit mult ca să se recupereze şi sunt fericit că îi pot oferi şansa de a reveni în lumea modei, pentru că şi-a demonstrat din plin creativitatea„, a declarat De la Renta pentru revista „Vogue”.   De când a fost concediat, în martie 2011, Galliano nu a mai creat nimic, în afară de rochia de mireasă a fotomodelului Kate Moss, luptându-se cu dependenţa de alcool, somnifere şi Valium. Tot viciile au stârnit şi scandalul din 2011, când, aflându-se într-un restaurant din Paris, Galliano a agresat verbal un cuplu prezent în local, injuriile sale având un caracter antisemit.

Sunt un alcoolic„, a spus atunci Galliano pentru „WWD”. „Am fost la dezintoxicare în ultimii doi ani. După ce mai mulţi ani m-am luptat să nu beau niciun pic, am căzut din nou în capcanele viciului. Am spus şi am făcut lucruri care i-au rănit pe alţii, mai ales pe membrii comunităţii evreieşti. Mi-am exprimat regretul profund, în particular şi public, pentru toate aceste neajunsuri pe care le-am generat şi voi continua să îmi prezint scuzele. Voi încerca să îmi reabilitez imaginea în ochii celor pe care i-am rănit„, a continuat designerul.   În ciuda pornirilor sale necontrolate, Galliano este considerat unul dintre cei mai talentaţi creatori de modă, din toate timpurile.

Designerul britanic se declară fericit pentru că i se dă şansa revenirii în domeniul care l-a consacrat. „Îi sunt recunoscător lui Oscar mai mult decât pot exprima în cuvinte pentru faptul că m-a invitat să petrec ceva timp alături de el, în studioul său de creaţie, care este atât de primitor. Susţinerea şi încrederea lui în mine mă emoţionează profund„, a mai spus Galliano. Oscar De la Renta nu a specificat că ar avea cumva intenţia să îl angajeze pe Galliano ca succesor, în cazul în care se va decide să se retragă, dar apreciază orice imbold creativ al designerului britanic.Cât lucrez la o nouă colecţie, am toţi asistenţii lângă mine. Nu sunt un singuratic. Ascult pe toată lumea. Mi-aş dori şi ca Fecioara Maria să se aşeze alături de mine. Îmi place să fiu înconjurat de oameni„, a spus De la Renta. O organizaţie care luptă împotriva antisemitismului  a salutat decizia lui John Galliano de a-şi relua activitatea.

Credem că indivizii îşi pot schimba atât sufletul, cât şi mintea, atât timp cât demonstreză că se căiesc. Domnul Galliano a lucrat din greu la îmbunătăţirea imaginii şi şi-a dedicat o mare parte din timp cercetând, citind şi învăţând despre răul pe care îl reprezintă antisemitismul şi bigotismul. În toată această perioadă de recuperare, el s-a întâlnit cu reprezentanţii noştri, cu diferite ocazii. Şi-a asumat întreaga vină pentru remarcile anterioare şi a înţeles că vorbele jignitoare nu au ce căuta în societatea noastră„, a spus Abraham H. Foxman, directorul organizaţiei.

În februarie 2011, designerul John Galliano, pe atunci director de creaţie al casei Dior, a strigat „Îl iubesc pe Hitler!„, pe când se afla în barul La Perle, din Paris. Afirmaţia lui a provocat o reacţie negativă din partea unei doamne de la o masă alăturată. Iar pentru că aceasta a încercat să-l tempereze, creatorul a izbucnit şi mai tare: „Oamenii ca tine ar trebui să fie morţi. Mamele voastre, strămoşii voştri, toţi ar fi trebuit să fie gazaţi„.

 

Sursa: Adevărul

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. John Galliano va preda la Institutul Parson - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*