John Galliano, revenire în forță pe scena modei internaționale

John Galliano, revenire în forță pe scena modei internaționale

John Galliano, fostul designer al casei Christian Dior, a revenit pe scena modei internaţionale, cu o prezentare haute couture triumfală, la aproape patru ani după ce a fost exclus de pe podiumuri, după o serie de comentarii antisemite.

Designerul britanic John Galliano, în vârstă de 54 de ani, este considerat unul dintre cei mai excentrici şi mai de succes reprezentanţi ai lumii modei din generaţia sa, dar a fost concediat de casa Dior în 2011, după ce a fost filmat în timp ce făcea o serie de comentarii antisemite, într-o cafenea din Paris. De atunci, Galliano a recunoscut că a urmat un tratament împotriva dependenţei de droguri şi alcool şi a lucrat pentru scurt timp ca designer pentru brandul de modă Oscar de la Renta, în 2013. Casa de modă Martin Margiela i-a oferit un rol permanent când l-a numit director de creaţie, în luna octombrie 2014.

Printre personalităţile şi vedetele care şi-au arătat susţinerea în timpul prezentării Margiela realizate de Galliano la Londra – care a inclus o serie de rochii roşii „dramatice” -, s-au aflat modelul Kate Moss, a cărei rochie de mireasă a fost creată de acesta în colaborare cu directorul general al Burberry, Christopher Bailey. Şi alte figuri proeminente ale lumii modei, care au urmărit show-ul din primele rânduri, şi-au exprimat sprijinul pentru revenirea în prim plan a lui Galliano.

Este John Galliano, deci e în regulă, este fabulos. Este o prezentare frumoasă, mă bucur că lucrează din nou, a declarat designerul Manolo Blahnik.

Hilary Alexander, o faimoasă jurnalistă din domeniul modei şi fost editor al publicaţiei britanice Daily Telegraph, nu şi-a putut ascunde bucuria faţă de revenirea pe podium a „copilului teribil„.

Show-ul a fost senzaţional. Sunt pur şi simplu încântată, sunt în extaz, nu aş putea fi mai fericită. Ceea ce am văzut este Galliano în forma de top, a dat ce are mai bun, mai surprinzător, mai încântător, este pur şi simplu extraordinar. Au fost panglici şi măşti incredibile şi cochilii şi aur şi broderii şi costume croite pe corp, a spus Hilary Alexander, citată de adevărul.

John Galliano, absolvent al Colegiului Central Saint Martin din Londra, a câştigat aprecierea criticilor de modă pentru show-urile sale teatrale şi romantice puse în scenă pentru casa Dior, dar şi pentru creaţiile sale interesante şi suprinzătoare realizate pentru brandul de modă care îi poartă numele şi care este în continuare deţinut şi administrat de LVMH, cel mai mare grup de produse de lux la nivel mondial.

În 2011, comentariile antisemite ale designerului au provocat consternare în lumea modei şi nu numai. Din acest motiv, John Galliano a fost condamnat, cu suspendare, de un tribunal din Paris, în septembrie 2011, la plata unei amenzi de 6.000 de euro.

John Galliano

În timpul celor 15 ani petrecuţi la Dior, britanicul a manifestat o fantezie şi o energie creatoare ieşite din comun, punând în scenă defilări somptuoase şi extravagante, dominând imaginea brandului. Colaborarea creatorului cu casa Margiela, marcă recunoscută pentru avangardismul său, era aşteptată cu nerăbdare în lumea modei. În timpul celor patru ani de „excomunicare” din lumea modei şi din viaţa publică, Galliano a vorbit despre el însuşi cu câteva ocazii: a creat rochia de mireasă a prietenei sale Kate Moss, în vara anului 2011, şi a adus o notă personală foarte remarcată în cadrul unei prezentări a lui Oscar de la Renta, în timpul Săptămânii Modei de la New York, în februarie 2013.

În mai 2014, John Galliano a fost numit director artistic pentru L’Etoile, cel mai mare lanţ de magazine de produse de înfrumuseţare din Rusia. Prezentările colecţiilor lui Galliano au fost considerate vreme de mulţi ani drept apogeul Săptămânii Modei de la Paris.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*