Gucci preferă femeile puternice

Gucci preferă femeile puternice

Pentru colecția toamnă / iarnă 2013-2014 Frida Giannini şi-a luat ca şi punct de reper o femeie puternică, independentă, care conduce lumea bărbaților fără a-şi pierde feminitatea.

Exact în momentul în care Italia se confrunta cu alegerile, iar Europa continuă să se lupte cu criza economică, Gucci, hotărăşte că atât puterea cât şi supremația, trebuie lăsate femeilor. Indiferent de preferințele electorale, trebuie să recunoaştem că această colecție este un răsunător succes, şi o întoarcere la eleganța care a propulsat casa de modă cu decenii în urmă.

Punctul central este aşa cum ne-am aşteptat stilul sartorial italian, şi acea superbă împletire între senzualitatea realizată cu ajutorul dantelelor şi a transparențelor, şi puterea adusă de croiala cu tente masculine- o dualitate care reuşeşte să cucerească instantaneu.

O colecție burgheză, departe de elitismul cu care am fost obişnuiți în zilele lui Tom Ford, şi o estetică deosebit de sexy, aproape de fetish, ideală doar pentru cele care râvnesc după putere. Femeia Gucci este una care poate îmbrăca o jachetă peplum de piele şi o fustă creion neagră fără a se teme că traversează barierele permise de societate. (ADINA LAURA ACHIM)

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*