George Hojbotă – designerul anului în România

George Hojbotă – designerul anului în România

Să ne întoarcem în timp, la anii începuturilor în moda românească, ani frumoși în care stiliștii, designerii și modelele înercau să își găsească locul. Erau anii în care George Hojbotă debuta pe scena festivalului studențesc de modă primind chiar de atunci marele premiu al festivalului.

Promitea ca pasiunea pentru modă să nu rămână o simplă fantezie. De atunci, pas cu pas, și-a croit o carieră. A colaborat cu cele mai mari nume din moda românească: Janine, Cătălin Botezatu sau Cristina Nichita. A semnat peste 50 de colecții și showuri de modă, a prezentat pe scenele din Monte Carlo, Grecia, Islanda,Viena sau Atena, a primit recunoașterea juriilor internaționale, iar în România i s-a acordat, în mai multe rânduri, premiul pentru cel mai bun designer de avangardă.

Conceptele de creație oscilează între retro și futurist, urban-fantastic, architectural-poetic. Relația între masculin și feminin este privită ca un joc al seducției în care dominarea nu este niciodată unilaterală deoarece rolurile se schimbă mereu. Controversat, dramatic, spectaculos sunt cuvinte care descriu colecțiile lui George Hojbotă.

În seara de gală a Bucharest Fashion Week, George Hojbotă a creat un show de modă special, venind cu momente din ultimele sale colecții pe care le-a pus în scenă sub un concept original.

Foto: Robert Marooni (www.worldup.ro)

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*