George Hojbotă: „Aveți încredere în produsele vestimentare româneşti”

George Hojbotă: „Aveți încredere în produsele vestimentare româneşti”

Avangardistul George Hojbotă, un nume sonor printre designerii români, oferă un scurt interviu cu privire la sursele sale inspirative, de ce surprize vom avea parte în cadrul Bucharest Fashion Week, dar şi urcuşuri şi coborâşuri întâlnite de-a lungul carierei de designer.

 • Ce anume vă inspiră în crearea colecţiilor dumneavoastră?

Am un spectru larg de inspiraţii, nu au o ordine, nu este o singură sursă. Poate fi un film, un personaj de poveste, de asemenea ceva imaginar. Sursele de inspiraţie sunt neaşteptate.

 • Ce pregatiţi anul acesta pentru Bucharest Fashion Week?

Aşa cum am obisnuit, colecţia mea va avea acelaşi fir de poveste ca şi pâna acum, las în umbră detaliile până la începerea evenimentului.

 • Piesa vestimentara preferată

Fiecare piesă vestimentară are un farmec aparte şi o personalitate proprie însa dragă îmi este o fustă de piele.

 • Colecţia de anul acesta va fi similară cu cea de anul trecut în ceea ce priveşte designul spectaculos al pantofilor?

Colecţia de anul aceasta, va avea de asemenea elemente spectaculoase surpriză aşa cum v-am obişnuit.

 •  Ce păreri au gurile rele referitor la succesul dumneavoastră culminant de-a lungul carierei de designer?

Aşa cum se spune, gurile rele nu pot avea decât un anumit gen de părere. Cu toţii avem dreptul la o opinie, fie ea bună sau rea, eu ramân încântat deoarece indiferent de colecţie, ochii ramân aţintiţi asupra mea. Nu poti mulţumi pe fiecare în parte, însă succesul meu, mă menţine în formă.

 • Ce dificultăţi aţi întâmpinat de-a lungul carierei de designer?

Nici un drum în viată nu este nici simplu, nici uşor, orice obstacol trebuie să învaţăm să îl depăşim şi să mergem inainte. Cu toţii învăţăm din greşelile noastre, sau ale celoralalţi, însa, cele mai mari dificultăţi le întâmpinăm din cauza oamenilor, cu ei lucrăm, de la ei vin piedicile.

 • Meseria de designer, ce compromisuri vă obligă să faceţi?

Să fii designer în România te supune riscului de a face multe concesii. Este dificil deoarece ne lovim de o piaţă care nu este neapărat în dezvoltare ca prin alte meleaguri. De observat este comerţul online, care este în creştere şi reprezintă o provocare continuă pentru noi. Toţi când am pornit la acest drum am ştiut la ce să ne aşteptăm, de aceea orice compromis trebuie luat ca atare şi depăşit.

 • Care sunt designerii preferaţi, atât din ţara noastră cât şi din afară?

Toţi cei care au făcut istorie, toţi acei monştrii sacri ai modei, cei de avangardă care cauta să îşi exprime un concept într-un stil unic cu fiecare ocazie.

 • Majoritatea interviurilor au legatură cu munca dumneavoastră, referitor la timpul liber, cum vă place să îl petreceţi?

Timpul liber îmi place să mi-l rezerv călătoriilor, ca şi loc favorit, am zăbovit ceva timp în Thailanda, unde m-aş întoarce oricând cu mare plăcere, dar şi România are locaţii spectaculoase, Ţinutul Mănăstirilor din nordul ţării spre exemplu, pentru mine este o oază de linişte, un loc splendid,  cu o abundă frumuseţe şi spiritualitate. Îmi place să văd lucruri noi, să cunosc oameni noi, de asemenea timpul petrecut cu familia este de neînlocuit. Întotdeauna caut să-mi găsesc noi inspiraţii.

 • Un sfat pentru cititorii FashionTV România?

Să iubească moda, să sprijine oamenii talentaţi, să aibă mai multă încredere în produsele vestimentare româneşti şi, nu în ultimul rând, să urmărească FashionTV România!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
 1. Noua colecţie NICHI by George Hojbotă | FashionTV Romania

 2. ”Butterfly Effect” by George Hojbotă, la BFW - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*