Florin Dobre îşi prezintă colecţia „Panta Rhei” în România

Florin Dobre îşi prezintă colecţia „Panta Rhei” în România

Designerul Florin Dobre, ale cărui creaţii sunt exclusiv masculine, va debuna în premieră în România cu mult lăudata colecţie „Panta Rhei”, care, în urma prezentării la Paris, a fost primită favorabil de presa de specialitate.

„Panta Rhei”, colecţia designerului Florin Dobre prezentată în luna ianuarie, în timpul Paris Fashion Week, va fi prezentată în premieră în România, joi, de la ora 20.30, la Atelierul de Producţie, Bucureşti.

Cu „Phanta Rhei/ Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat” – expresie ce îşi are originea în limba greacă veche, Florin Dobre încearcă să surprindă transformarea şi involuţia societăţii bazate pe degradarea umană ce vine, paradoxal, odată cu dezvoltarea acesteia. Colecţia este structurată pornind de la un prim tablou cu personaje impecabile, ilustrate perfect, cu simetrii clasice. Trece printr-un proces de degradare şi sfârşeşte în figuri şi personaje dominate de dezumanizare. Caracterele parcă se descompun încetul cu încetul alcătuind împreună o compoziţie dramatică spectaculoasă.

Nu ştii niciodată ce va urma: un model militar, un tânăr în costum în carouri, o femeie în rochie cu pene care cad în urma ei. Negrul câştigă teren, ţesătura se destramă. Un cuplu trece şi fiecare se îmbracă de parcă ar aparţine sexului opus (…) „, scria despre colecţia „Panta Rhei” Bertrand de Saint Vincent, redactor al cotidianului Le Figaro în articolul „A fost odată în Est, versiunea fără arme„.

 

Florin Dobre şi-a început drumul ca designer în urmă cu aproape 10 ani, după ce a renunţat la cariera sportivă. Totuşi, designerul spune că sportul face parte în continuare din viaţa lui. La puţin timp de la lansare, el a devenit o figură care a generat controverse în moda românească, dar şi un model de autodidact. A început prin a învăţa să facă tipare, să croiască şi să folosească o maşină de cusut, după care a trecut la o muncă mai laborioasă realizând haine sofisticate pentru el şi prieteni. Creaţiile lui Florin Dobre se adresează tinerilor iubitori de cultură underground, avangardişti şi adepţi ai unui stil de viaţă neconvenţional.

Designeri precum Thierry Mugler, Jean-Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne şi Gianfranco Ferre i-au influenţat la început stilul de lucru, urmând ca, ulterior, în creaţiile lui să se simtă inspiraţia din John Galliano, Lanvin şi Alexander McQueen. În prezent, Florin Dobre studiază stilul designerului german Iris van Herpen, celebră pentru ineditul creaţiilor ei haute couture.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Florin Dobre, scurtul drum de la sport la modă - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*