FashionTV Summer Festival Mamaia 2013 – seara I

FashionTV Summer Festival Mamaia 2013 – seara I

Cătălin Botezatu a deschis prima seară a Romanian Fashion Weekend, eveniment organizat vineri, 2 august, de FashionTV România și Primăria Municipiului Constanța în cadrul FashionTV Summer Festival Mamaia 2013.

Pe scena Piațetei Cazino Mamaia s-au regăsit câțiva dintre designerii români, dar și cele 30 de concurente care vor intra în finala Miss Litoral 2013 din 3 august. Evenimentul a fost deschis de Cătălin Botezatu, care și-a prezentat cea mai nouă colecție intitulată Jungle. Unul dintre manechinii care au prezentat pentru Cătălin Botezatu a fost chiar primarul Constanței, Radu Mazăre, care a defilat costumat în Indiana Jones.

Este o colecție care cuprinde atât propuneri pentru femei, cât și pentru bărbați. Eu am ales muzica și am gândit scenografia.  Sunt 92 de outfit-uri, multă culoare și materiale prețioase. Încălțămintea a fost create, de asemenea, de mine”, a declarat Cătălin Botezatu.


Designerul Cristiana Maria Purdescu a adus pe podium colecția Graphic Harmony, compusă din 25 de ținute vestimentare inspirate din moda anilor ’60-’70, curentul hippie, cultura și tradițiile indienilor hopi. Paleta cromatică a colecției cuprinde nuanțe de violet, negru, alb și roșu, realizată prin materiale imprimate cu buline, carouri și dungi. Propunerile au inclus pantaloni largi, veste, rochii scurte, medii și lungi, fluide și diafane.

Atmosphere Fashion a prezentat o colecție dedicată rochiilor pentru ocazii speciale.

 

Casa de modă Sabres a propus o colecție de rochii de seară și rochii de mireasă. 20 de ținute realizate din materiale precum mătase și saten, cu broderii aplicate, care îmbină elemente extrem de feminine, florale, elegante, cu o notă funky.

 

Colecția Hazard a Casei de modă DueT din Constanța reprezintă debutul brandului pe scena modei românești și a urmărit să reinventeze vestimentația duceselor din vremurile de demult. O colecție cu evidente influențe medievale, un ”teatru de modă” cu o scenografie atent conturată, pentru a reaminti de povestea duceselor de altădată, în timp ce manechinele au defilat pe piesa Just Like A Pill a lui Pink.

 

Aflată la cea dea 11-a prezență la FashionTV Summer Festival, Kasta Morrely și-a prezentat colecția Ladies’Way. Elegante, realizate din dantelă italiană, îmbogățite cu aplicații strălucitoare, ținutele sunt destinate doamnelor și domnișoarelor din înalta societate și pot fi purtate cu ușurință la orice eveniment select. O prezentare de modă venită din sufletul Moldovei, de la Iași.

 

Felba, un brand din Arad recomandat de Cătălin Botezatu, a adus pe podiumul Romanian Fashion Weekend o colecție plină de culoare, care a mizat pe texturi precum pielea, mătăsurile naturale și organza, dar și pe aplicațiile strălucitoare de paiete și mărgele.

 

6 studenți și tineri absolvenți extrem de talentați ai Facultății de Arte și Design din Timisoara și-au prezentat o parte dintre colecțiile personale la Romanian Fashion Weekend 2013. Aceștia sunt:

 • Sergiu Marian Bechian – colecția w a r p a luat naștere din dorința de a concepe vestimentație plecând de la un tipar tehnic care să nu presupună doar matematică și măsurători, ci unul în care să se țină cont de corp și spațiu, mișcare și echilibru. Transformarea și Reconstructia sunt conceptul de bază al acestei colecții, iar scopul și obiectivul ei sunt acelea de a oferi posibilitatea femeii ca tot ceea ce
  îmbracă și arată lumii să fie în concordanță cu sentimentele ei interioare. Conceptul are la bază referințe atât din modă cât și din arhitectura contemporană.
 • Liliana Andronic – colecția Dusegreia, încălzitoare de suflet, este inspirată din costumul tradiional rusesc. Designerul a căutat dozajul și
  echilibrul esențial între autenticitate, originalitate și noutate. Astfel, creațiile se încarcă de expresițvitate păstrând accentele valorilor estetice arhetipale transmise de costumul etnic în ansamblul lui.
 • Sandra Chira și colecția ei intitulată Dual Track: un traseu grafic multicolor, traseu al identificării. Interferența a masculinului cu femininul ce generează identități noi, polivalente, expresive prin asimetrie, accente cromatice neașteptat amplasate și prin intersecția traseelor lineare brodate manual. Fiecare piesă vestimentară este un dialog între detaliu și formă, rigid și fluid, multicolor și neutru, masculin și feminin.
 • Corina Hadarag – colecția Interoptik, care a avut ca inspirație dispersia luminii în momentul în care apare curcubeul. Ca gamă cromatică, designerul a ales doar o parte din culorile curcubeului și nuanțele lor: orange, galben și violet. Tehnica folosită pentru a realiza ținutele a presupus inserții și decupaje geometrice.
 • Ana Marchetanu – În procesul de creație a urmărit dezvoltarea tiparelor și căutarea de noi modalități de rezolvare a croiurilor de bază pentru a crea volumetrii discrete, fiind inspirată de forme și texturi. Colecția Anei Marchetanu, intitulată Interrupted Speech, este o circulație de idei  cu forme sculpturale suprinse de geometrie plană, geometrie imaginată care permite transmiterea ideilor de la o ținută la cealaltă și creează legături prin iluzie.
 • Daniel Ignat a prezentat un mix între colecțiile sale VolTech și SorM. Un concept puternic, prin care designerul dorește să transmită faptul că haina e un mijloc de exprimare a sentimentelor, rolul practic al hainelor pierzându-se în favoarea volumetriilor care ascund proportiile corpului. Designerul propune un contur agresiv, pentru a pune privitorul pe gânduri și pentru ca acesta să perceapă ținuta dincolo de personajele monumental create.

Piesele vestimentare ale studenților și tinerilor absolventi de la Facultatea de Arte și Design din Timisoara au fost prezentate de finalistele concursului Miss Litoral 2013, a cărui finală va avea loc astăzi, 3 august, de la ora 20:30, pe scena din Piața Cazino Mamaia.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
 1. Andreea Giurea este Miss Litoral 2013 | FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*