Elle Fashion Show 2013

Elle Fashion Show 2013

În 1945, Pierre Lazareff și soția sa au pus bazele celei mai citite reviste de modă din lume, ELLE. În cele aproape șapte decenii de existență, ELLE s-a dezvoltat constant, ajungând în colțurile cele mai îndepărtate ale lumii, fiind prezentă astăzi în peste 60 de țări.

Binențeles, că un oraș atât de receptiv la noi tendințe ca Budapesta, are propria sa revistă ELLE. Pe lângă articolele minunate cu care ne-a obișnuit, Elle organizează și show-uri de modă, popularizând atât designerii cunoscuți cât și tineri debutanți.

În 22-23 Martie, a avut loc ELLE Fashion Show, adică o prezentare a celor mai talentați designeri din Ungaria, într-un spațiu contemporan, pe note de muzică pop franceză, de unde nu puteau lipsi pe fundal imaginile pariziene, șampania și fetele chic.

Pe lângă prezența maghiară, în selecție a fost și cea franceză, cu tinerele talente Octavio Pizarro, Christine Phung și Miki Mialy.

Octavio Pizzaro, s-a născut în Santiago – Chile, unde a studiat fashion design and manufacturing, înainte de a se înscrie la prestigioasa L’Ecole de la Chambre Syndicale din Paris. Și-a început cariera în lumea modei ca și asistent creativ pentru Jean Louis Scherrer, de unde, un an mai târziu s-a mutat ca și Director Creativ la Jacques Fath Maison. În 2002 a trecut la Guy Laroche unde s-a ocupat de linia ready-to-wear, iar în 2005, rădăcinile sale exotice de sud-americane și-au pus amprenta în prima sa colecție omonimă. Din brandul Pizzaro, nu pot lipsi poncho-urile și tricoturile din lână de Alpaca care primesc o nouă strălucire datorată eleganței franceze care influențează fiecare colecție a designerului. Apreciat în mod deosebit pentru eleganța armoniei perfecte între sofisticatul, glamurosul Paris și efervescentul Santiago, Pizzaro reușește să contopească tradiții și culturi antagoniste și să creeze cea mai sublimă formă de artă. Michelle Obama, Cecilia Morel și Milla Jovovich sunt doar câteva dintre celebrele doamne care adoră brandul Pizzaro.

Pasiunea lui Christine Phung pentru arhitectură este evidentă în fiecare piesă a colecției sale, unde designul și formele inovative sunt acompaniate de imprimeuri grafice, care crează iluzii optice, asemănătoare unor capodopere arhitecturale. Asemeni lui Pizzaro, Christine Phung se bucură de o dublă etnicitate, fiind născută în Cambodgia și ajunsă la maturitatea creativă în Paris. Cele două culturi cărora le aparține, își lasă amprenta în mod egal asupra creațiilor sale, acestea fiind realizate atât în câteva ateliere din țara natală cât și în studioul ei din Paris. Vanessa Bruno, Chloe, Lacoste, Christophe Lemaire sunt doar unele din casele de modă internaționale cu care Phung a colaborat. Abordarea tinerească, proaspătă, asupra modei, o face pe Christine să fie un magician contemporan, care înțelege perfect cerințele pieței.

Miki Mialy designer japonez, absolventă a lui Mode Gakuen din Osaka, a pus bazele propriei case de modă în 1992 la Paris. Originalitatea designului și stilul eclectic, ne amintesc de ce Asia este considerată noua Europă în materie de inovație vestimentară. Creațiile sale sunt apreciate de buyeri internaționali și de hipsters, pentru că nu îngenunchează în fața trendurilor de masă, urmând un stil propriu, autentic.

Din designerii maghiari de remarcat numele Anitei Benes, cea care în urmă cu un deceniu a pus bazele casei de modă DaalaRna și care este probabil cea mai reprezentativă figură pentru piața autohtonă. Senzualitate extremă, feminitate scrisă cu majuscule și o estetică de o frumusețe suavă, gingașă, sunt trăsăturile de bază ale colecțiilor lui Benes.

Sentimentul că mă aflu pe riviera franceză m-a însoțit pe tot parcursul colecției Katti Zoob. Muzica anilor ‘50, fustele cloș midi și brocartul folosit excesiv, au creat un show care se potrivea perfect unei moderne Brigitte Bardot. Pentru ținutele de zi, Katti propune clasicii pantaloni Capri împreună cu bluze peplum, iar pentru ocaziile mai speciale, silueta de clepsidră este recreată prin subțierea taliei.

La Fruit Cafe: Csezy Fashion Collection, punctul central a fost broderia de inspirație popular maghiară. Broderia florală a fost regăsită pe manșou, guler sau în talie, iar croiul folosit a fost unul simplu. O preferință pentru minimalism, care permite broderiei să spună povestea brandului.

Fondat în vara lui 2012, brandul Elysian reflectă minunat esența cuvântului care îi poartă numele, adică frumusețe, pace și echilibru. Femeia îmbrăcată de tinerii designeri Bódis Boglárka și Gajer Emese este cea mai perfectă expresie a dualității societății noastre globalizate: blândă dar totodată puternică, tradițională dar și contemporană, uneori mândră – alteori ușor abordabilă. Un brand care are șansa de a deveni punct de referință pentru piața maghiară. (Adina-Laura Achim)

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*