Diamante de 20.000 de euro pentru Miss și Top Model România

Diamante de 20.000 de euro pentru Miss și Top Model România

La această ediție a Bucharest Fashion Week, câștigătoarele Miss România și Top Model România vor primi coliere cu diamante, oferite de Fort Jewellery, în valoare de 10.000 de euro fiecare!

Premii de aproximativ 50.000 de euro vor fi acordate de FashionTV România, organizatorul Săptămânei Modei la București, celor 10 câștigătoare ale concursurilor Miss România și Top Model România. Cireașa de pe tort este, fără îndoială, reprezentată de două coliere superbe, din aur alb, și pline de diamante, oferite de Fort Jewellery, cel care de câțiva ani are o strânsă colaborare cu Roberto Cavalli.

George Chirigiu / James Fort

George Chirigiu / James Fort

Puțini știu, însă, că în spatele Fort Jewellery se află un român, George Chirigiu (alias James Fort), care a început acest business în 1989, la Londra. FashionTV a realizat un interviu în exclusivitate cu el, interviu pe care îl redăm în rândurile de mai jos:

  • Cum a început toată această poveste frumoasă cu bijuteriile?

Businessul meu a început în 1989, în Londra, atras fiind de magazinele de bijuterii antice și mai ales de atmosfera din târgurile de antichități. Mi-am luat numele James Fort, pe care îl folosesc și astăzi, de la o bijuterie din aur, de care am fost atras într-un mod deosebit. În anii ce au urmat am cumpărat și vândut bijuterii create în perioada 1790 – 1980 și am participat la cele mai mari târguri de antichități din lume: Miami, Las Vegas, Hong Kong.

  • Care sunt cele mai importante evenimente ale acestui sfârșit de an pentru Fort Jewellery?

Evident, participarea la Bucharest Fashion Week, pentru care am realizat colecția „Sky Love”. Cred că diamantul este prietenul cel mai bun al fetelor. Sper ca cele două coliere să fie pe placul câștigătoarelor concursurilor Miss România și Top Model România.

  • Cum ați descrie brandul Fort Jewellery?

Fort Jewellery este recunoscut prin desenele bijuteriilor și scenografia lor și mai ales pentru bijuteriile realizate în anii ’70.

  • Sunteți de naționalitate română, dar sunteți considerat designer și bijutier internațional. În ce țări activați?

În Statele Unite ale Americii, Anglia, Franța, Italia și Hong Kong.

  • Cum ați descrie femeia care vă poartă creațiile?

Sofisticată, rafinată, fără vârstă.

  • Cu ce designer colaborați? Cine sunt persoanele care vă poartă creațiile?

Am o colaborare deosebită cu Roberto Cavalli. Lene Grawford Nystrøm (ex-vocal Aqua), Anna dello Russo (editor Vogue Japonia), Natasha Poly (supermodel din Rusia), Natalia Vodianova (actriță și manechin din Rusia), Alessandra Ambrosio (supermodel din Brazilia) și așa mai departe. Elisabetta Gregoraci, de exemplu, a purtat o bijuterie creată de mine la nunta ei cu Flavio Briatore. Dintre bărbați, fotbalistul japonez Nakata.

  • Ce primesc câștigătoarele Miss România și Top Model România?

Un colier cu două stele, realizat din aur alb și diamante. Sper să fie cu noroc și pentru ele, și pentru mine și să-l poarte cu plăcere!

  • Un sfat pentru cititorii FashionTV România?

Să nu renunțe niciodată la a visa, pentru că oricine poate deveni un star mai devreme sau mai târziu.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*