Declinul rochiei albe de mireasă? Roșul, la modă

Declinul rochiei albe de mireasă? Roșul, la modă

Nunta tradiţională are parte de atacuri serioase din partea ambasadorilor trendurilor. Mireasa clasică îmbrăcată într-o rochie albă şi pantofi cu toc ar putea fi pe cale de dispariţie.

De la rochiile de mireasă în culori sobre, stilizate de excentrica Vera Wang, până la cizmele pufoase semnate UGG care vor să înlocuiască pantofii stiletto în ziua nunţii, moda se joacă cu nuanţele şi minţile publicului. Ultima răzvrătire din industrie o reprezintă rochia de mireasă roşie, culoare atribuită în trecut prostituatelor.

Ultima nebunie propusă pare să întreacă aştepările. Rochia roşie de mireasă, altădată o culoare pentru damele din bordelurile pariziene, a urcat uşor, uşor în topul preferinţelor vedetelor din străinătate. Cântăreaţa Gwen Stefani, actriţa Jessica Biel şi Reese Witherspoon sunt doar trei dintre celebrităţile care au spus „Da“, purtând creaţii în culori sângerii.

Rezultatele unui studiu recent au dezvăluit că un sfert dintre tinerele care se pregătesc să devină soţii sunt dispuse să renunţe la rochia albă de mireasă pentru a purta una de culoare roşie, albastră sau roz. 27% din totalul participantelor au declarat că nu ar merge la altar îmbrăcate în alb şi că, în schimb, ar prefera să poarte o ţinută roşie.

Pe de altă parte, 85% din categoria feminină, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, mizează pe creaţia tradiţională, albă. Cercetătorii au explicat că, de fapt, alegerea culorii rochiei de mireasă se află în strânsă legătură cu emoţiile şi stările de spirit transmise. Astfel, culoarea roşie simbolizează dragostea, în timp ce galbenul reflectă fericire.

Justin Timberlake şi Jessica Biel, în ţinuta de la propria nuntă, pe Coperta revistei „People“.

Isteria a fost provocată de initiative brandului UGG care a propus viitoarelor mirese în locul pantofilor de prinţesă, încălţările de eschimos. Colecţia „I Do“ (n.r. – „Da!“) a celor de la UGG a mizat pe confort în detrimentul eleganţei, iar clientelor le-a plăcut la nebunie mesajul.

Colecţia propusă de Vera Wang pentru toamna anului 2012.

Cizmelor pufoase purtate în drum spre altar li s-au alăturat ţinutele negre propuse de Vera Wang. În 2011, designerul american a stilizat o colecţie cu piese din voal şi dantelă de culoare neagră. Creatoarea şi-a descoperit latura sălbatică, aşa cum ea însăşi declara pentru show-ul de televiziune „The View“, şi nu s-a temut să exploreze. De la colecţia rochiilor negre până la mănuşile din piele asortate ţinutelor nupţiale propuse în 2013 nu a mai fost decât un pas.

Sursa: Adevărul

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Rochia roz de mireasă este la modă | FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*