Clara Rotescu – jurnalist, poet, designer

Clara Rotescu – jurnalist, poet, designer

Pentru Clara Rotescu, creația a reprezentat un nou catharsis al tumultului pulsat de setea de adevăr, emoțiile cu care a fost tradusă ani la rând realitatea în absurdul și cruditatea ei sunt astfel călăuzite spre reverie prin fiecare schiță.

Formându-și spiritul creator și deschiderea spre cunoaștere din tezaurul Constanței natale, Clara va mulțumi vieții pentru o copilărie sub vis și curiozitate prin închinarea stilului său de semnătură elogierii diversității culturale. Crezul de a descătușa minți și de a insufla expresia convingerilor s-a născut când pregătirea în domeniul Pedagogiei a purtat-o în studenție spre experiența predării Limbii și literaturii române în cadrul liceului Negru Vodă. Acești ani îi oferă oportunitatea de a se modela cu modestie și înțelepciune sub lecția schimbului de idei, perspective, așteptări și ambiții cu mințile tinere. Cunoștințele juridice dobândite pe o fundație dată de pasiunea pentru literatură o recomandă pe Clara spre o carieră în jurnalism, drum inițiat ca reporter acreditat al trustului Telegraf-TV Neptun pentru Senat și Camera Deputaților. Apogeul carierei sale îi oferă brutal conștiința realității, fiind martora a ororilor umane și a furiei naturii când profesia a purtat-o în extremele sale în calitate de corespondent pe frontul din Kosovo și ulterior prin relatarea de la scena cutremurului din Turcia.

Această tensiune a emoțiilor a îndreptat-o spre poezie, ca primă destăinuire prin creație. Versurile sale au convins revista Observator din Munchen s-o numească pe Clara Rotescu „Cea mai bună poetă a Diasporei” alături de Elena Bogătan, poeziile sale fiind publicate în Israel, Serbia și într-o plachetă bilingvă la Târgul de Carte de la Leipzig.

Trăind cu neputință drama copleșitoare a suferinței în cele mai tulburătoare forme ale sale, Clara lasă în urmă jurnalismul politic, abordând sfera mondenă atât prin recenzii în cadrul propriilor rubrici de critică vestimentară, cât și prin gestionarea imaginii pentru varii brand-uri și evenimente precum Romanian Fashion Week sau Bucharest Fashion Week. ​ Legătura înfiripată cu moda a inspirat-o pe Clara spre abordarea acestei arte cu crezul de a inspira noi emoții prin redarea unei lumi feerice prin energia culorii și sensibilitatea liniilor.

În fața unei vocații descoperite sub ecoul gravității concretului și a infinitului creativității, Clara își va rafina viziunea prin pregătirea ca stilist în cadrul Instituto di Moda Burgo Milano. Dedicând o estetică a reveriei, nostalgică și ludică, prin brand-ul MIAU by Clara Rotescu, creatoarea a fost onorată de loialitatea regăsită în Emiratele Arabe, atât în Abu Dhabi cât și în Dubai, în Iordania, Bahrein, Oman, Arabia Saudită, Moscova, Geneva, Londra, Ibiza și nu în ultimul rând Austria.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*