Ce rochii de mireasă se poartă anul viitor

Ce rochii de mireasă se poartă anul viitor

Dacă miresele visează la o nuntă desprinsă din poveşti, cu rochii-„prinţesă“, cambrate pe talie şi cu crinolină, designerii au decis să le înlocuiască în 2015 cu cele care scot în evidenţă silueta.

Dacă în ultimii ani, marii designeri ne-au obişnuit cu modele mai puţin convenţionale pentru rochiile de mireasă, pentru 2015 ne propun o reîntoarcere la eleganţa şi grandoarea nunţilor de altădată. Culorile aprinse fac loc albului, iar dantela completează aerul preţios şi feminin al rochiilor de mireasă pentru anul viitor. „O tendinţă pe care toate miresele cu stil o vor urma? Dantela utilizată în moduri neaşteptate“, notează Edward Barsamian în ediţia americană a revistei „Vogue“, înainte de a nota cele mai reuşite creaţii ale anului viitor.

Modele-„sirenă“ şi decolteu-iluzie

În tendinţele anului viitor se păstrează rochiile-„sirenă“, care evidenţiază silueta şi şoldurile. Colecţia „Truly“, semnată de designerul american Zac Posen, include modele croite în acest stil, completate cu elemente care conferă ţinutelor rafinament. Trena impresionantă din dantelă, mânecile lungi din voal şi decolteul-iluzie, cu materiale transparente care se întind de la bust şi până la guler, asigură o apariţie elegantă.

Rochie Zac Posen FOTO: bergdorfgoodman.com

Acelaşi decolteu-iluzie şi mânecile lungi din voal, cu aplicaţii de dantelă, se regăsesc în colecţia Marchesa pentru 2015. Eleganţa şi feminitatea sunt elemente cu care designerii Georgina Chapman şi Keren Craig ne-au obişnuit de-a lungul anilor, însă colecţia din acest an pune accent mai mult decât oricând pe senzualitate. Combinaţiile strălucitoare de satin şi dantelă sau de voal şi dantelă accentuează liniile feminine ale rochiilor Marchesa.

Rochie Marchesa FOTO: marchesa.com

Dintre cele mai reuşite creaţii dedicate mireselor anului 2015 nu lipsesc cele semnate de regretatul Oscar de la Renta, care a încetat din viaţă pe 20 octombrie. Considerat cel mai „greu“ nume din industria americană a modei, designerul dominican a cucerit femeile din întreaga lume cu rochiile de o eleganţă desăvârşită, fiind preferat de primele-doamne ale lumii.

Rochie Oscar de la Renta

Colecţia de rochii de mireasă pentru 2015 se învârte în jurul ultimei creaţii care a văzut lumina reflectoarelor, rochia purtată de Amal Alamuddin, în luna septembrie, la căsătoria cu cel mai vânat burlac de la Hollywood, actorul George Clooney. Varianta comercială a deja celebrei creaţii Oscar de la Renta are aceleaşi aplicaţii rafinate din dantelă, dar nu şi trena impresionantă a rochiei în care Amal a strălucit la Veneţia.

Boleroul, mai senzual ca niciodată

Pentru miresele aflate în căutarea unor rochii mai puţin convenţionale, colecţia Carolinei Herrera ar putea fi cea mai bună opţiune. „Carolina Herrera propune un model modernizat al boleroului cu varianta sa fără umeri, rochia fiind ideală pentru miresele care-şi doresc o apariţie spectaculoasă şi, în acelaşi timp, modernă“, scrie Edward Barsamian în revista „Vogue“, citat de Adevărul.

Rochie Carolina Herrera FOTO: carolinaherrera.com

O variantă stilizată, dar la fel de senzuală a boleroului este prezentă şi în colecţia pentru 2015 a designerului american Monique Lhuillier. Pietrele semipreţioase aplicate pe dantela rafinată aduc strălucire rochiilor Monique Lhuillier, iar croielile care subliniază silueta feminină şi decolteul-iluzie sunt ideale pentru apariţiile discrete, rafinate.

Rochie Monique Lhuillier FOTO: moniquelhuillier.com

Strălucire este cuvântul care defineşte şi colecţia Vera Wang. Rochiile-„sirenă“ cu aplicaţii de dantelă argintie sunt o opţiune pentru miresele aflate în căutarea unei alte opţiuni decât ţinutele diafane pentru ziua nunţii.

Rochii Vera Wang FOTO: verawang.com

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Un model androgin a scandalizat America - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*