Catrinel Menghia

Catrinel Menghia

Născută pe 1 octombrie 1985, Catrinel a fost descoperită la vârsta de 16 ani, pe când ieşea din incinta stadionului din Iaşi, după o sesiune de antrenament la proba de săritură în înălţime.

În anul 2002 a fost desemnată Modelul anului  în România, după care a urmat o carieră în străinătate, cu pictoriale pentru FHM, Cosmopolitan, Sports Illustrated, GQ sau Maxim. La scurt timp după aceea Catrinel prezenta pe cele mai importante catwalk-uri şi devenea imaginea Emporio Armani Underwear în întreaga lume. De asemenea, Catrinel a mai colaborat cu I.D Sarrieri, Triumph, Levi’s, Bruno Manetti, Cotton Club, Calzedonia, Mariella Burani sau Lise Charmel. Catrinel locuieşte în prezent în Milano.

A prezentat diverse creaţii vestimentare pentru mari case de modă, precum Giorgio Armani. Ea a fost imaginea Peroni şi a apărut în paginile multor reviste de modă celebre. Catrinel Menghia a mai apărut în calendarul Sports Illustrated 2007 şi în Sports Illustrated Swimsuit Edition 2006, dar şi pe coperta ediţiei sud-africane a Sports Illustrated Swimwear 2009.

Menghia, care a fost, pentru o perioadă, imaginea Emporio Armani, a pozat pentru numeroase reviste, printre care FHM şi Maxim.

De asemenea, Catrinel Menghia a jucat în filmul „La città ideale” (2012), în regia lui Luigi Lo Cascio, şi în pelicula „Tutti i rumori del mare” (2012), în regia lui Federico Brugia.

Catrinel Menghia este şi imaginea mărcii de automobile Fiat 500 Abarth. Din această postură, Catrinel Menghia a apărut, anul trecut, într-o reclamă la Fiat 500 Abarth, alături de celebrul şi turbulentul actor american Charlie Sheen.

De asemenea, cea mai nouă reclamă pentru marca de automobile Fiat 500 Abarth, în care apare Catrinel Menghia, a fost difuzată în timpul galei Super Bowl 2013.

Catrinel Menghia a mai apărut în calendarul Sports Illustrated 2007 şi în Sports Illustrated Swimsuit Edition 2006, dar şi pe coperta ediţiei sud-africane a Sports Illustrated Swimwear 2009.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*