Cătălin Botezatu, designerul care a început ca manechin

Cătălin Botezatu, designerul care a început ca manechin

Cătălin Botezatu s-a născut pe 3 decembrie 1966 la Alexandria şi este unul dintre cei mai cunoscuţi creatori de modă de la noi.

Designerul şi-a început cariera în 1984, ca manechin, lucrând prima dată cu Zina Dumitrescu. În 1985 a absolvit cursurile unei case de modă bucureştene, obţinând dreptul să participe la defilări în afara ţării, iar câteva luni mai târziu a obţinut titlul de „Cel mai bun manechin al anului în Europa„, în cadrul unei competiţii care a avut loc la Frankfurt.

După ce a absolvit cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut drept profesor pe Gianni Versace, Cătălin Botezatu şi-a deschis prima casă de modă, în 1996.  Pe lângă modă, Bote a realizat mai multe emisiuni tv.

În 2000, a devenit primul creator de modă din lume care obţine permisiunea de a face shooting la piramidele din Egipt pentru colecţia „Egyption”. Colecţiile sale sunt prezentate în cadrul celebrelor evenimente de gen din Bali, Veneţia, Cannes, Monte Carlo, New York, Las Vegas, Chicago, Paris. Show-urile marca Botezatu au avut întotdeauna o tematică bine definită, de la elemente de inspiraţie japoneză, anii 30, gothic-rock la design-ul luxos al automobilului Maserati. Cătălin Botezatu se ocupă personal de scenografia, regia şi coloana sonoră a evenimentelor sale.

Cătălin Botezatu este un răsfăţat al presei din România, poate şi datorită relaţiilor pe care le-a avut cu mai multe femei cunoscute din showbiz, printre care se numără Tania Budi, Bianca Drăguşanu sau Simona Gherghe.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook