Carmen Negoiță, pasionată de turbane

Carmen Negoiță, pasionată de turbane

Carmen Negoiță se declară pasionată de turbane. Fashionista alege să poarte acest tip de accesoriu atât la plajă, cât și la ținutele  elegante de la evenimentele mondene.

În impresionanta sa garderobă se regăsește și un turban din mătase aurie, cu  pietre masive pe care Carmen Negoiță l-a achiziționat din Turcia și pe care l-a  purtat în cadrul unei ședințe foto pe care a realizat-o pentru blogul său.

carmen_negoita_Turbanul a completat o ținută cu totul specială: pantaloni aurii cu o croială  tip șalvar, o bluză albă cu imprimeu de tip oriental închisă la spate prin  împreunarea unor fâșii de material, creație Irina Mușat, pantofi nude cu bară  albastră, geantă Moschino și bijuterii superbe realizate de Mădălina Flusberg.  Ținuta a fost integrată perfect într-un cadru relaxant, bloggerița fiind  fotografiată lângă un lac cu nuferi superbi.

Turbanul a fost purtat de femei încâ din secolul al XVII-lea atât din  rațiuni practice, pentru a le fixa părul sau a le proteja de razele soarelui,  religioase, sociale, cât și estetice, fiind un accesoriu foarte glam. Culorile  sunt variate și fiecare simbolizează ceva: rozul, de exemplu, renașterea  primăvăratecă, fiind folosit la ceremoniile de nuntă din India, iar cel negru cu  vârful alb descendența din rangul lui Mohamed și educația aleasă. Cu timpul,  turbanul a devenit element fashion în vestul Europei, în special în Marea  Britanie și Franța. Cel mai în vogă a fost la începutul secolului XX, fiind  purtat de femeile din înalta societate. Cu timpul, forma și destinația lui au  suferit modificări, de la filmele anilor 40 sau din pictorialele Vogue ale  anilor 70 până la episoadele din Sex and the city ale anilor 2000 când a fost  pus în valoare de eleganta Carrie Bradshaw”, scrie Carmen Negoiță pe  blog.

carmen negoita

Fashionista menționează că turbanul poate fi purtat cu lejeritate la mai  multe tipuri de ținute. “Îl putem purta atât la plajă, asortat la un costum de  baie sau la un caftan, cât și la ținută de zi, salopetă, rochie sau chiar la  ținute de seară, la petreceri exclusiviste, dacă respectăm, bineînțeles, codul  vestimentar”, adaugă Carmen Negoiță.

carmen negoita

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*