Bucharest Fashion Week, ziua 1

Bucharest Fashion Week, ziua 1

Marți a fost prima zi din cele trei din Săptămâna  Modei la Bucureşti. Designerii vestimentari, de pantofi şi de bijuterii s-au  strâns la Club Ambassador din Otopeni.

Am stat de vorbă cu trei dintre cei 10 creatori care şi-au prezentat noile  colecţii pe podiumul locaţiei, în cadrul unui spectacol de modă unic, cel mai  aşteptat al anului.

Clara Rotescu

Ce te inspiră atunci când creezi ţinutele?

Îmi găsesc inspiraţia undeva între voluptatea plajelor arabe şi exotismul şi  entuziasmul balcanic.

Cum este femeia care îţi poartă creaţiile?

Este o femeie romantică, ce doreşte să fie sexy, feminină, este ocupată toată  ziua, însă trebuie să arate bine toate cele 24 de ore şi nu îşi permite să  piardă timpul. Aşadar, câteodată preferă să-şi ia o rochie de dimineaţă, cu  şlapi sau pantofi în stil bărbătesc, îşi pune o jachetă de piele pentru serviciu  şi seara redevine fermecătoare, doar cu ajutorul accesoriilor.

Cu ce materiale lucrezi cel mai bine?

Mătase naturală, dantelă, multe brocarturi speciale pe care le comand din  Franţa. Materiale brodate cu fir argintiu, nişte materiale inteligente  amestecate cu fir natural.

Care este piesa preferată din noua colecţie?

Rochia bej cu decolteul adânc. Este best-seller-ul, pe rochia aceea am luat  cele mai multe comenzi, din Rusia şi Iordania.

Lavinia Lăscaie

De la ce vine numele noii colecţii?

Touch of Glory, pentru că este un omagiu adus reginei Elisabeth I a Marii  Britanii, a trăit în epoca de aur a Renaşterii şi pentru că a fost supranumită  „Gloriana”, ne-am gândit că acest nume ar fi potrivit pentru că ea a fost şi un  fashion icon şi o deschizătoare de drumuri în ceea ce inseamnă rafinament,  eleganţă, perle. A fost prima regină care a ştiut să poarte cu demnitate  brocart, perle şi dantelă Chantilly.

Colecţia este o adaptare a multor elemente renascentiste, emblematice pentru  epoca elisabetană, care au fost reinterpretate în viziune modernă.

Cum este femeia care poartă această rochie de mireasă?

Femeia modernă este cea care păşeşte în cel mai frumos moment din viaţa ei,  este îndrăzneaţă, care păşeşte dincolo de bariere şi trece de modelul clasic şi  banal cu care ne-am obişnuit. Încearcă să poarte jacard, fir de catifea în  relief, o dantelă specială, aplicaţii, perle şi altfel de elemente faţă de ceea  ce a fost până acum. Femeia modernă se depăşeşte şi pe sine.

Laura Olteanu

Ce anume te-a inspirat în crearea noii colecţii?

Mă inspiră materialele, o anume stare de spirit despre care nu aş vrea să  povestesc.

Cine îţi poartă ţinutele?

O femeie care vrea să se simtă divă, să iasă din tipare şi să arate într-un  fel anume atunci când se duce la un eveniment special.

Care sunt materialele preferate pentru noua linie?

În general materialele care sunt la modă, acum cel mai nou este chipurul, mai  lucrez cu mătasea, cu dantelele Solstice sau Chantilly.

 

Sursa: Unica

Foto: Robert  Hanciarec

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*