Andreea Dogaru: „Nu ţin cont de tendinţe!”

Andreea Dogaru: „Nu ţin cont de tendinţe!”

Andreea Dogaru, designer şi creator de modă, a oferit comunităţii FashionTV România un  scurt interviu despre începuturile carierei sale, despre creatorii preferaţi dar şi ce surprize a pregătit pentru acest sfârşit de an, la Bucharest Fashion Week, eveniment care va avea loc în perioada 1-6 decembrie, la Ambasad’Or.

  • Cum ai devenit designer? În copilărie visai la acest lucru?

– Da, de mică îmi doream această carieră. Mai ales că părinţii mei practicau în domeniu de 20 de ani, deţinând o fabrică de confecţii care se ocupa de creaţii atât intern cât şi extrern, eu însă am ales să pornesc la acest drum la 22 de ani.

  • Meseria de designer este una costisitoare?

– Cu siguranţă! Investeşti atât materiale, cât şi timp, depinde de tine ce compromisuri esti dispus să faci.

  • Câte ţinute vinzi pe an?

– Nu aş putea spune cu exactitate câte ţinute vând pe an, însă acestea se vând şi în afară, în special în Anglia si Italia.

  • Poţi spune că românii sunt în pas cu moda?

– Românii sunt într-adevăr foarte interesaţi, suntem o ţara unde oamenii sunt foarte atenţi şi la ceea ce se poartă, dar şi la calitatea produsului.

  • Porţi propriile creaţii?

– Întotdeauna îmbrac propriile creaţii. Atunci când fac o colecţie nouă, mă gândesc în primul rând la ce îmi place mie să port.

  • Care este creatorul tău preferat, atît din ţara cât şi din afara ţării?

– Nu există un creator preferat, dar dacă ar fi să enumăr câţiva cu siguranţă nelipsiţi ar fi Karl Legerfeld, John Galliano, iar din România – Maria Lucia Hohan, Cătălin Botezatu şi mulţi alţii. Ţara noastră are foarte multe talente.

Claudia Neghină poartă rochia de 10.000 de euro creată de Andreea Dogaru

Claudia Neghină poartă rochia de 10.000 de euro creată de Andreea Dogaru

 

  • Care ar fi cea mai ieftină creaţie a ta? Dar cea mai scumpă?

– Cea mai ieftină să zicem în jur de 300 euro, iar cea mai scumpă 10.000 de euro.

  • Care sunt tendinţele în aceasta toamnă?

– Nu ţin cont de tendinţe! Încerc să arăt că nu trendul contează ci produsul pe care îl porţi să ţi se potrivească, să aibă clasă.

  • Ce pregăteşti în acest sezon pentru Bucharest Fashion Week?

– Pregătesc o colecţie haute couture, de lux, cu materiale de calitate superioară, dantelă brodată, pietre Swarovski, piele, blană… Restul detaliilor ramân să surprindă.

  • Un sfat cititorilor FashionTV România?

– Secretul constă în formarea propriului stil, astfel încât să ţi se potrivească. Să fie atenţi, să nu dea greş în alegerea vestimentaţiei doar din dorinţa de a arăta bine. Lucrurile clasice sunt cele mai frumoase!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook