Acestea sunt culorile toamnei 2013

Acestea sunt culorile toamnei 2013

Verde smarald a fost desemnată culoarea anului 2013. Iată însă că americanii de la Pantone ne arată și care sunt culorile pentru această toamnă.

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industria modei, industria obiectelor decorative şi industria produselor cosmetice.

Astfel, pentru 2013, nuanţa verde smarald a fost aleasă culoarea anului.

Cu toate faţetele şi strălucirea sa, verdele smarald exercită o fascinaţie deosebită asupra oamenilor din negura timpurilor. Dintr-un punct de vedere simbolic, el evocă claritatea, reînnoirea şi reîntinerirea, elemente vitale într-o lume foarte complexă„, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Pentru toamna/iarna 2013, Leatrice Eiseman este de părere că „așa cum toamna frunzele își schimbă culoarea, la fel și publicul consumator de modă va dori o schimbare de look și totodată o regândire a garderobei, invadată până atunci de culori vii„.

Odată cu schimbarea sezonului, paleta de verde din primăvară va evolua și se va dezvolta. Verdele smarald continuă să fascineze și să strălucească, aducând lux și eleganță paletei de culori, în timp ce galbenul-tonifiat va aduce o lejeritate și o luminozitate de nuanțe profunde de toamnă. Încercați asocierea cu albastru Mykonos, un albastru îndrăzneț, meditativ, pentru un look clasic și relaxat de toamnă. Violetul, roșul, portocaliul și griul completează gama de culori a acestei toamne. Iată și câteva combinații care v-ar putea inspira în alegerea garderobei dumneavoastră:

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook
  1. Culoarea anului 2015 este...marsala - FashionTV Romania

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*