5 sfaturi de modă de la Coco Chanel

5 sfaturi de modă de la Coco Chanel

Moda se schimbă, stilul rămâne, spunea Coco Chanel. Iată 5 sfaturi de modă de la celebra creatoare de modă numai bune de pus în practică:

1. “Luxul trebuie sa fie confortabil, altfel nu este lux”. Daca ai urmărit colecțiile Chanel de-a lungul timpului, probabil ai observat că toate piesele par comode, iar manechinele au mișcări naturale, fără să pară chinuite.

  • Sandalele fără toc pot fi purtate cu succes și la petreceri.
  • În zilele călduroase alege bluze fără mânecă pe sub sacou  și genți cu baretă lungă.

Coco Chanel nu crea haine de dragul modei, iar confortul clientilor ei era mai presus de trenduri.

2. Parfumul este la fel de important ca hainele de pe tine. “O femeie care nu poartă parfum nu are viitor” declara, la un moment dat, Mademoiselle. Tot ea sfătuia femeile să-l folosească în zonele unde-și doresc să fie sărutate.

3. Pantalonii au eliberat femeile. Coco Chanel a fost primul designer care a făcut și purtat pantaloni în timp ce multe femei preferau să mai sufere în corsete și rochii lungi. Pe timp de zi ea purta pantaloni scurți cu pulovere simple, în dungi (marinărești), iar pentru seară a desenat pantalonii largi care au facut-o faimoasă pe Marlene Dietrich.

4. Nu uita de Little Black Dress. Designerul a introdus-o în scenă în 1926 și a făcut un cadou valoros femeilor din lumea întreagă. Și-a dorit să creeze de fapt o piesă perfectă atât pentru zi, cât și pentru seară, sexy și versatilă, al cărei aspect poate fi schimbat cu ajutorul accesoriilor potrivite. Înainte de Chanel, negrul era considerat doliu, după ea a devenit clasic și elegant.

5. Accesoriile fac diferența. Probabil ai observat că în multe dintre imagini, Coco Chanel purta mereu bijuterii și accesorii. Nu e fotografie în care să nu aibă măcar o bască, un colier de perle, o camee sau brățări cu rubine, smaralde și pietre semiprețioase.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*